Noul BMW Seria 3: Sedan și Touring – Prețuri pentru România dezvăluite

Autor: ProMotor 30 mai 2024 Știri auto

A doua actualizare de tehnologie şi design pentru actuala generaţie a BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring debutează în showroomurile BMW în această vară. Prețurile încep cu BMW 318i – 41.948 Euro cu TVA inclus.

Actualizări includ autonomie electrică mai mare pentru modelele plug-in hybrid, nou reglaj al şasiului, design interior cu un accent şi mai mare pe sportivitate şi digitalizare, introducerea sistemului de operare BMW 8.5 şi cea mai recentă evoluţie a BMW iDrive cu QuickSelect pe ecranul central curbat BMW.

Modelul vine cu o serie constantă de contribuții la reducerea amprentei de carbon: motoare extrem de eficiente, tehnologie mild-hybrid 48 V, modele plug-in hybrid cu potenţial crescut de condus fără emisii la nivel local, jante din aluminiu realizate în proporţie de 70% din material secundar, energie verde utilizată pentru producţie.

Accentele noi de design pentru exterior includ noile culori Arctic Race Blue metalizat şi Fire Red metalizat pentru exterior, noi jante de 19 inchi, din aliaj uşor, în combinaţie cu pachetul M Sport şi în gama BMW Individual.

Interiorul prezintă mai multe noutăți

Clienții pot găsi în interior un volan sport nou din piele, cu un cadru poligonal cu design cu două braţe ca dotare standard; volan M din piele cu trei braţe, cadru cu bază plată şi un marcaj central discret în poziţia ora 12 inclus ca parte a pachetului M Sport şi cu marcaj central roşu şi cusături în culorile BMW M GmbH pentru modelele M Performance.

Climatizare automată cu trei zone este acum echipare standard. Sistemul de control al climatizării şi încălzirea opţională a scaunelor şi a volanului pot fi operate acum de pe displayul central şi prin control vocal. Adoptarea pe scară largă a digitalizării duce la o reducere suplimentară a numărului de butoane şi comenzi din cockpit, în timp ce o serie de butoane amplasate în zonele clasice (lumini exterioare, interioare; scaune; funcţii de asistenţă şi şasiu) permit accesarea rapidă a unor meniuri importante.

Scaunele sport cu suprafeţe negre în noul M Performtex fac parte din pachetul M Sport şi sunt disponibile standard în modelele M Performance. Opţional sunt disponibile scaunele M Sport din piele Vernasca cu suprafeţe negre şi matlasare în contrast albastru.

La interior se remarcă şi elemente ornamentale în noul finisaj Dark Graphite mat ca variantă standard. Noile ornamente din lemn fin poros Fineline Light şi Grey Blue Ash se regăsesc în lista de opţiuni. Iluminarea interioară include acum iluminarea în cascadă în jurul gurilor centrale de aerisire. Panoul de instrumente opţional Luxury în Sensatec are o structură de suprafaţă mai rafinată.

Variantele plug-in hybrid pentru BMW Seria 3 folosesc o nouă baterie de înaltă tensiune din a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive.

Spaţiul interior şi pentru bagaje rămâne neschimbat

Valorile de autonomie electrică semnificativ crescute, până la 101 de kilometri în ciclul WLTP. Noile modele sunt primele plug-in hybrid BMW cu o nouă unitate de încărcare pentru încărcare AC trifazică la o rată crescută de până la 11 kW. Bateria poate fi reîncărcată complet de la gol în două ore şi 15 minute.

Gama plug-in hybrid condensată în noile BMW 330e Sedan şi BMW 330e Touring. Ambele pot fi comandate fie cu tracţiune spate, fie cu BMW xDrive. Combinaţia unui motor pe benzină, cu patru cilindri, cu un motor electric integrat în transmisia Steptronic cu opt trepte generează o putere a sistemului de 215 kW/292 CP.

De asemenea, disponibile sunt patru motoare pe benzină şi patru diesel, toate foarte eficiente, cu patru şi şase cilindri şi tehnologie BMW TwinPower Turbo. Acestea construiesc un portofoliu vast de motorizări.

Motorul pe benzină, cu şase cilindri în linie, de 275 kW/374 CP şi un motor diesel, cu şase cilindri în linie, de 250 kW/340 CP alimentează modelele M Performance ca vârf de gamă. Tehnologie mild-hybrid 48 V este disponibilă pentru toate motoarele diesel şi motorul pe benzină cu şase cilindri în linie. Toate motoarele sunt asociate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Tracţiune integrală inteligentă este disponibilă standard sau opţional, în funcţie de varianta de model.

Lansarea vânzării noilor BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring va fi odată cu intrarea în producţie din iulie 2024.

Producţia noului model se face la uzina BMW Group din München şi uzina San Luis Potosí. BMW Seria 3 Sedan pentru piaţa chineză va fi construit la BMW Brilliance Automotive din Shenyang.

Prețuri BMW Seria 3

Sursă: BMW România

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW



Comentarii
Inchide