Noul BMW Seria 4 Cabrio – imagini şi informaţii oficiale UPDATE

Autor: Iulian Dnistran 14 oct. 2013 Știri auto


Noul BMW Seria 4 Cabrio sau – mai pe româneşte – decapotabil, a fost dezvăluit de către germanii din Munchen. Noua decapotabilă BMW are la bază coupe-ul Seria 4 şi e mai lat decât predecesorul său – BMW Seria 3 Cabrio.

La fel ca modelul pe care îl înlocuieşte, însă, noul BMW Seria 4 Cabrio are parte de un acoperiş metalic pliabil care se ascunde în portbagaj atunci când şoferul vrea să conducă o decapotabilă, şi nu un coupe.

Plafonul acoperişului care se pliază în trei bucăţi e căptuşit cu materiale ce absorb sunetele nedorite şi oferă confort în orice anotimp, chiar şi iarna – potrivit comunicatului oficial publicat de BMW.

Printre noutăţile aduse de noul BMW Seria 4 Cabrio se numără scaunele din faţă care acum au centurile de siguranţă integrate în spătare, precum şi sistemul standard de asistenţă la încărcarea de obiecte în portbagaj. Acest sistem permite ridicarea acoperişului din portbagaj (atunci când maşina este decapotată) pentru a permite încărcarea obiectelor lungi.

De asemenea, atunci când acoperişul e coborât, sistemul de climatizare îşi reconfigurează automat setările pentru a compensa pentru diferenţele de temperatură cauzate de mediul ambiental şi viteza maşinii.

La lansare, noul BMW Seria 4 Cabrio va fi disponibil cu o selecţie de trei motoare – două pe benzină şi un diesel – care trimit puterea către roţile din spate. Versiunile pe benzină sunt reprezentate de modelele 428i şi 435i – cu 245 CP, respectiv 306 CP, iar versiunea diesel este reprezentată de modelul 420d, cu 184 CP. Echiparea standard include o cutie de viteze manuală cu şase trepte, în vreme ce cutia automată cu opt trepte va fi disponibilă opţional.

Conform BMW, noul Seria 4 decapotabil are o distribuţie a greutăţii pe punţi de 50:50, ceea ce ar trebui să ducă la un comportament rutier foarte bun.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide