Noul concept Porsche Mission X: hypercar-ul electric destinat să doboare recordul de pe Nürburgring – VIDEO

Autor: Robert Pindic 09 iun. 2023 Știri auto

Porsche prezintă un nou concept car cu ocazia aniversării sale de 75 de ani. Acesta poartă numele de Mission X, și a fost dezvăluit la Muzeul Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen.

„Porsche Mission X: Încă un vis prinde contur”, spune comunicatul de presă, referitor la începuturile constructorului. În urmă cu 75 de ani, pe 8 iunie 1948, Porsche a luat naștere, odată cu lansarea modelului 356 No. 1 Roadster. Acum, Porsche sărbătorește acest eveniment cu o demonstrație a evoluției sale ca producător auto, prezentând un hypercar electric.

Design-ul mașinii îmbină modernitatea cu elemente retro ale mașinilor de curse. Acest lucru nu este întâmplător, fiindcă inspirația pentru Mission X a fost legendarul Porsche 917. Astfel, acoperișul de sticlă învăluie ocupanții vehiculului, iar ușile se deschid în sus, asemenea prototipurilor Le Mans. Hypercar-ul este de dimensiuni relativ mici – caroseria nu este mai înaltă de 1.2 metri, mașina măsurând 4.5 metri lungime și 2 metri lățime. Având un ampatament de 2.73 metri, dimensiunile sunt asemănătoare unui Carrera GT sau 918 Spyder.

Primul Porsche care poartă noua emblemă

De curând, Porsche a anunțat introducerea unei noi sigle pentru mașinile sale, iar acest Mission X este primul autoturism care o va purta. Alături de nuanța Rocket Metallic a exteriorului, design-ul modern al farurilor LED și literele „Porsche” de pe spatele mașinii, acest hypercar are un aspect aparte, dar care încă are la esență originile mărcii germane.

Mission X este un hypercar în totalitate electric. Deși nu s-au dezvăluit încă specificații tehnice despre performanță, Porsche susține că aceasta va avea un raport de putere-greutate de 1:1. Planurile constructorului german sunt de a depăși nivelul de apăsare la sol obținut de 911 GT3 RS, și de a oferi performanțe de încărcare a bateriei îmbunătățite datorită sistemului său de 900 de volți.

Misiunea Porsche: obținerea recordului pe Nürburgring

Circuitul de la Nürburgring este etalonul performanței vehiculelor. Pe pista de 20.83 km, autoturisme din toate categoriile vin să își demonstreze abilitățile. Porsche a declarat în comunicatul său de presă faptul că dacă acest concept va fi produs vreodată, va fi cea mai rapidă mașină legală pentru circulație care să străbată Nordschleife.

În prezent, recordul este deținut de Mercedes-AMG One, cu 6:30.705. Porsche, în schimb, se află pe locul al doilea, cu 911 GT2 RS MR.

„Mission X reprezintă un angajament clar față de nucleul mărcii. Expresia continuă și îmbunătățită a identității mărcii și a produsului nostru este o busolă importantă pentru noi, pentru a naviga în dezvoltarea modelelor noastre de serie. Studiul conceptual simbolizează o simbioză a ADN-ului inconfundabil al motorsportului cu o impresie generală de lux”, spune Michael Mauer, șeful departamentului Style Porsche.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide