Noul Ferrari F8 Tributo are 710 CP şi cel mai puternic V8 oferit pe un model Ferrari până în prezent

Autor: Marius Vișan acum 3 ani Știri auto

Ferrari a declarat că modelul F8 Tributo cu motor de 710 CP va fi cel mai puternic V8 până în prezent. Acesta înlocuieşte modelul GTB 488.

Ferrari a lansat fotografii şi detalii despre supercar înaintea dezvăluirii oficiale de la Salonul Auto de la Geneva, de pe 5 martie.

Producătorul italian a spus că numele masinii (Tributo) vine de la cuvântul italian care înseamnă tribut, aceasta fiind o referinţă la motorul V8 de 3,9 litri turbo, care a câştigat de trei ori premiul Motorul Internaţional al Anului în 2016, 2017 şi 2018.

Ferrari a declarat că F8 Tributo are o viteză maximă de 340 km/h şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde.

Îmbunătăţirile aduse modelului F8 Tributo includ o creştere a puterii de 49 CP, o reducere a greutăţii de 40 kg şi o îmbunătăţire cu 10% a coeficientului aerodinamic.

F8 Tributo are o nouă versiune a Ferrari Dynamic Enhancer, proiectată pentru a face maşina mai uşor de manevrat atunci când este condusă la viteze mari.

Ferrari a declarat că va lansa în acest an cinci modele noi sau reproiectate. Acestea vor include şi un supercar hibrid cu motor V8.

Sursă: autonews.com

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide