Fiat Pulse este mașina care i-ar face viață grea lui Ford Puma, construit la Craiova

Autor: David Andrei 04 iun. 2021 Știri auto

Fiat Pulse este mașina care i-ar face viață grea lui Ford Puma, dacă ar veni în Europa. Pentru început, producătorul italian va lansa modelul doar în America Latină.

GALERIE FOTO

Fiat a ales denumirea pentru noul său SUV de clasă mică. Este Pulse, care a câștigat cursa cu alte două denumiri: Domo și Tuo. Fanii au fost cei care au ales. Sondajul a luat sfârșit, iar Pulse și-a adjudecat 65% dintre voturi. 25% dintre votanți au ales Domo, în timp ce doar 10% au votat pentru Tuo.

Odată cu anunțarea denumirii, Fiat prezintă o serie de imagini oficiale, care arată modelul subcompact. Acesta nu seamănă că niciunul dintre modelele cu gardă mare la sol din portofoliul european al lui Fiat. Pentru că acest segment câștigă teren pe “Bătrânul Continent”, Fiat ar putea lua în considerare, la un moment dat, introducerea micului SUV pe piața europeană.

Fiat Pulse versus Ford Puma. Dimensiuni și motorizări similare

Până la această oră, știm că are un ampatament de 2.532 de milimetri, mai scurt decât cel trecut în contul unui alt model rezervat exclusiv Americii Latine, Volkswagen Nivus. Ford Puma vine cu un ampatament de 2.588 de milimetri

Fiat Pulse va primi un motor turbo nou. Este vorba despre o unitate de 1.0 litru cu trei cilindri, care dezvoltă 120 de cai putere și 196 Nm. Sunt cifre similare cu cele trecute în contul lui Ford Puma. Modelul construit la Craiova are motor EcoBoost de 1.0 litru cu trei cilindri și 125 de cai putere.

În gama lui Pulse va fi disponibil și un motor aspirat de 1,3 litri cu 109 cai putere, cuplat fie la o transmisie manuală cu cinci trepte, fie la o transmisie automată CVT.

Prezentarea oficială a lui Pulse va avea loc în această vară. Sud-americanii vor putea comanda modelul din toamnă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide