Noul Ford Focus ST Edition – Cel mai agil Focus ST construit vreodată

Autor: Elena Luchian 24 aug. 2021 Știri auto

Ford prezintă noul Focus ST Edition. Este – spun americanii – cel mai agil Focus ST construit vreodată. Ce poate să facă noua compactă, care va ajunge pe mai multe piețe europene?

GALERIE FOTO

Ford dezvăluie noul Focus ST Edition și îi trece în cont performanțe neatinse până acum de compacta americană, atât pe drumurile publice, cât și pe circuit. Constructorul american a pregătit o suspensie reglabilă Ford Performance, care asigură un comportament de excepție în situații limită. Focus ST Edition a primit și un diferențial electronic pentru alunecare limitată Sports Technologies, activat hidraulic (eLSD).

La exterior, noua versiune este vopsită în Azura Blue, nuanță indisponibilă pentru orice altă versiune Focus. Aceasta formează un contrast atrăgător cu elementele decorative High Gloss Black de pe grila radiatorului, din bara față și de pe carcasele oglinzilor laterale. Captează atenția și logo-ul ST.

Apar în cabină scaune sport Recaro, îmbrăcate parțial în piele, cusături albastre contrastante și accente negre lucioase. Viitorul posesor de Ford Focus ST Edition va porni motorul apăsând un buton roșu.

Ford Focus ST Edition accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,7 secunde

Sub capotă funcționează un motor EcoBoost de 2,3 litri pe benzină, cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte. Propulsorul livrează 280 de cai putere și un cuplu maxim de 420 Nm între 3.000 și 4.000 rpm. De 5,7 secunde are nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Viteza sa maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Focus ST Edition stă cu 10 milimetri mai aproape de sol față de un Focus ST standard. Opțional, șasiul poate coborî cu 20 de milimetri.

Mașina vine echipată standard cu jante din aliaj de 19 inci și anvelope Michelin Pilot Sport 4S.

Înainte de a intra în producția de serie, modelul a fost supus testelor intensive desfășurate de echipa Ford Performance inclusiv pe circuitul de la Nurburgring.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide