Noul Golf GTI Pirelli

Autor: Dan Vache 13 sept. 2007 Știri auto

Maşina sport din Wolfsburg se reîntoarce pe piaţă după 25 de ani după debutul primului Golf GTI Pirelli, vândut în 10.500 de unităţi, în numai şase luni de la lansare.

Caracteristicile principale ale maşinii sport italo-germană includ jante de 18” 5P special concepută pentru Pirelli, din aliaj uşor, interiorul cu un design inspirat de profilul noului P ZERO Pirelli şi cel mai puternic motor construit vreodată pentru un GTI. Motorul de 2,0 litri turbo, cu injecţie directă, generează 230CP, asigurând astfel noului Golf GTI Pirelli să ajungă până la 245 km/h şi să atingă 100 km/h în doar 6,8 secunde, timp care scade până la 6,6 secunde în versiunea DSG.

Puterea plasează Golf-ul GTI Pirelli pe primul loc în cadrul segmentului său, fără a penaliza consumul de carburant: doar 8,2 litri/100 km de carburant, care poate să scadă la 7,9 litri/100 km cu DSG. Golf-ul GTI Pirelli va fi disponibil în patru culori, incluzând Sunflower Yellow, realizat exclusiv pentru acest model, cu bara de protecţie de aceeaşi culoare ca şi caroseria.

Mulţi dintre deţinătorii de titluri europene şi mondiale şi-au afişat la acest Salon Auto de la Frankfurt maşinile echipate cu anvelope marcate de “P”-ul specific mărcii italiene, ca echipare originală: de la Ferrari F430 până la Bentley Continental GT Speed, noul SUV VW Tiguan, originalul station-wagon de la Mercedes-Benz C-Class “T” şi seria 1 BMW Coupe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide