Noul Hyundai Casper – Acesta este cel mai mic și cel mai accesibil SUV al companiei

Autor: Elena Luchian 03 sept. 2021 Știri auto

Noul Hyundai Casper este cel mai mic și cel mai accesibil SUV al companiei sud-coreene. Modelul va fi disponibil la început pe piețe din Asia, urmând să ajungă și în Europa.

GALERIE FOTO

Hyundai a dezvăluit noul său Casper. Este un SUV de segment A, care va fi disponibil cu motoare pe combustie și cu motor electric. Versiunea electrică va veni ca rival direct pentru Renault City K-ZE, disponibil în China, și pentru Dacia Spring europeană.

Compania a deschis și lista de rezervări pentru cel mai mic model al său prin intermediul unui site dedicat.

Cu nume de cod AX-1, mezinul familiei de modele cu gardă mare la solare un nume inspirat de un truck din domeniul skateboarding-ului, inventat de Bobby “Casper” Boyden, în anii ’70. Mulți dintre cei care au auzit denumirea s-au dus cu gândul la celebra fantomă din desene animate.

Mașina vine cu faruri LED circulare, integrate în bara față. Versiunea entry-level are o grilă argintie. Pentru versiunea superioară, Hyundai a rezervat una neagră. Stopurile apar integrate în lunetă și prezintă o semnătură luminoasă inedită.

Asiaticii au conceput un mini-SUV cu personalitate. Protecțiile din plastic de pe aripi îl fac să pară robust. Au același efect aripile proeminente și capota scurtă. Designul său amintește de Ignis de la Suzuki.

Noul Hyundai Casper este chiar mai mic decât noua Dacia Spring

Noul Hyundai Casper are la bază platforma K1 a companiei. Modelul măsoară 3.595 de milimetri în lungime, 1.595 de milimetri în lățime și 1.575 de milimetri în înălțime. Ampatamentul său este de 2.400 de milimetri. Este astfel chiar mai mic decât Dacia Spring, care măsoară  3.734 de milimetri în lungime.

Gama de motorizare include două motoare pe benzină cu trei cilindri. Este vorba despre un aspirat de 1.0 litru cu 76 de cai putere și despre o unitate turbo tot de 1.0 litru cu 100 de cai putere. Anul viitor, compania va lansa și o versiune electrică.

Modelul va intra în producție luna aceasta în Coreea de Sud.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide