Noul Infiniti QX55 este pentru cei care s-au săturat de mașinile germane

Autor: David Andrei 19 nov. 2020 Știri auto

Noul Infiniti QX55 este pentru toți cei care s-au săturat de mașinile germane. Cel mai nou model al producătorului japonez este un SUV de lux cu un sistem de propulsie inovator.

GALERIE FOTO

Infiniti QX55 vine ca rival pentru SUV-urile coupe ale producătorilor germani din segmentul premium. Este replica japonezilor la ultra-popularele Mercedes-Benz GLC Coupe și BMW X4. Pentru început, modelul este rezervat piețelor din SUA, Canada, Orientul Mijlociu și Rusia, dar niponii ar putea promova modelul și pe piața europeană.

Inspirat de seria FX, lansată la începutul anilor 2003, Infiniti QX55 vine cu un design îndrăzneț. Imaginea grilei radiatorului, flancată de farurile LED, este inspirată de origami, arta plierii hârtiei colorate. O siluetă fluidă, curbe grațioase și o parte posterioară robustă, cu stopuri care imită aspectul clapelor de pian, alcătuiesc look-ul modelului. Mașina vine standard cu jante de 20 de inci.

În SUA și în Canada, QX55 ajunge cu tracțiune integrală în versiune standard. Conexiune Apple CarPlay și două ecrane tactile, care controlează funcțiile mașinii, sunt, de asemenea, incluse în echiparea de bază. Este disponibil și un Head-up Display color, iar viitoul posesor de SUV japonez poate bifa și căsuța pentru sistemul de rulare semi-autonomă ProPILOT Assist.

Un sistem audio Bose Performance cu până la 16 difuzoare poate fi comandat contra cost.

Cel de-al doilea rând de scaune glisează pentru a oferi spațiu suplimentar în portbagaj, în caz de nevoie, o funcție de care modelele de la BMW și Mercedes-Benz nu beneficiază.

Infiniti QX55 are peste 260 de cai putere

Noul Infiniti QX55 este pus în mișcare de un motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 268 de cai putere. Propulsorul transmite resursele către ambele punți prin intermediul unei transmisii automate și al unui sistem de tracțiune integrală. Patru moduri de rulare sunt disponibile la bord: Standard, Eco, Sport și Personal.

Mașina poate fi comandată cu una dintre echipările Luxe, Essential și Sensory. Infinit QX55 va ajunge în showroom-urile de peste ocean în primăvara anului viitor.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide