Noul Jeep Wrangler s-a răsturnat de două ori la testele de impact. VIDEO

Autor: ProMotor 08 mai 2020 Știri auto

Noul Jeep Wrangler a înregistrat rezultate dezamăgitoare la testele de impact. Institutul pentru Siguranța Transporturilor a făcut publice imaginile: off-roader-ul s-a răsturnat la proba de impact frontal.

GALERIE FOTO

Este o premieră la testele de impact desfășurate de autoritatea din Statele Unite ale Americii. În momentul în care noul Jeep Wrangler lovește o barieră statică, partea frontală se deformează, așa cum era de așteptat, iar vehiculul se răstoarnă, un scenariu pe care Grupul FCA nu l-a anticipat.

În ciuda răsturnării, modelul nu a primit cel mai mic punctaj înregistrat vreodată în cadrul testelor. Reprezentanții IIHS au explicat faptul că celula pasagerilor a rezistat bine, iar mișcările manechinelor aflate la bord a fost sub control.

Insurance Institute for Highway Safety trage însă un semnal de alarmă: “Răsturnarea unui vehicul este un rezultat inacceptabil în cazul unui impact frontal. În consecință, punctajul modelului Jeep Wrangler a fost unul foarte mic.” Astfel de reacții în cazul accidentelor pot produce vătămări corporale grave, ajungându-se chiar la ejectarea ocupanților din vehicul”, un risc cu atât mai mare cu cât versiunea testată este unul decapotabilă.

A primit a doua șansă

Inițial, IIHS a notat noul Jeep Wrangler cu un calificativ bun după ce FCA a furnizat autorității americane imagini de la testele interne de impact. În acele filmări, Wrangler nu se răsturna. FCA a pus la îndoială modul de propulsie folosit de IIHS în cadrul procedurii de testare. Dar folosind un sistem de propulsie aprobat de FCA, rezultatul a fost același: noul Jeep Wrangler s-a răsturnat din nou.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide