Noul Lamborghini Countach LPI 800-4 – stoc epuizat la o săptămână de la lansare

Autor: Elena Luchian 19 aug. 2021 Știri auto

Lamborghini a lansat noul Countach LPI 800-4 săptămâna trecută, în cadrul unui eveniment care a avut loc în California. Șapte zile mai târziu, stocul este epuizat. Italienii susțin că interesul uriaș nu îi surprinde deloc!

GALERIE FOTO

Toate cele 112 exemplare Countach LPI 800-4 pe care Lamborghini intenționează să le construiască și-au găsit deja proprietari. Construit pe baza lui Sian, care este construit, la rândul lui, pe baza lui Aventador S, Countach este un model ediție limitată. Prețul său, de 2 milioane de euro plus taxe, nu i-a descurajat pe cei care au dorit un supercar al casei italiene. Acest lucru se întâmplă în timp ce un Aventador S are un preț de pornire de aproximativ 380.000 de euro.

TopGear anunță, citând surse din cadrul companiei Lamborghini, că toate exemplarele programate să intre în producție au fost deja vândute. Mașina din cadrul prezentării oficiale poartă o nuanță exterioară și o combinație de roșu-negru la interior care amintesc de vehiculul condus de șeful Lamborghini, Feruccio.

Noul Lamborghini Countach LPI 800-4 accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde

Lamborghini a lansat acest model pentru a aniversa 50 de ani din momentul lansării primului Countach. Mașina este pusă în mișcare de același motor ca Sian. Este vorba despre o unitate V12 de 6,5 litri, care lucrează în tandem cu un motor electric, amplasat între motorul termic și transmisie. Sistemul dezvoltă un total de 805 cai putere, expediați către ambele punți prin intermediul unei transmisii automate cu șapte trepte și al unui sistem de tracțiune integrală.

Noul Lamborghini Countach LPI 800-4 accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,8 secunde, ajunge la 200 km/h în 8,6 secunde și atinge o viteză maximă de 355 km/h. 1.595 de kilograme cântărește mașina.

Designul modelului este inspirat de originalul de acum 50 de ani. Astfel se explică imaginea retro a automobilului de performanță. Cabina a preluat însă, conceptul lui Aventador și Sian.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide