Noul Maserati Quattroporte ar putea fi lansat doar sub forma unui vehicul pur electric

Autor: Ionuț Vîlciu 08 nov. 2022 Știri auto

Noua generație a lui Maserati Quattroporte ar putea veni exclusiv sub forma unui vehicul electric. Limuzina ar urma să fie lansată în decursul anului 2024.

Maserati pregătește versiuni noi pentru GranTurismo și GranCabrio. Acestea vor veni atât cu motoare termice, sub forma unui propulsor V6 turbo, dar și cu variante complet electrice. Acestea din urmă vor fi numite Folgore, care în limba italiană înseamnă „fulger”.

Conform Autocar, noua generație a limuzinei va avea un tren de rulare complet electric. Astfel, se va alătura modelului GranTurismo în noua generație de vehicule Maserati.

Maserati adoptă un stil de viață electric

Abordarea unei game complet electrice nu este ceva nou. În definitiv, aproape toată lumea o face, iar mașinile de lux ar putea beneficia de pe urma electrificării. Nu vor mai exista vibrații sau sunete care să deranjeze liniștea ocupanților. Putem vedea acest lucru la producători mari precum BMW sau Mercedes-Benz, care au versiuni electrice pentru limuzinele lor de lux. Astfel, Maserati ar putea aduce o mașină care să fure o parte din clienții lui Mercedes-Benz EQS sau BMW i7.

Acest punct de vedere a fost susținut de șeful de produs global al Maserati, Massimo Capaldi. El a declarat pentru Autocar că se așteaptă ca modelele Folgore să atragă un nou tip de clienți către marcă: „Cu un vehicul electric, totul se schimbă. Segmentele se încrucișează unul pe altul”, a spus el.

Când va ajunge pe piață, noul Quattroporte va avea compania noilor modele Folgore. Rămâne de văzut care va fi puterea totală pe care sistemul de propulsie de pe noul Quattroporte o va dezvolta. Deocamdată, știm că versiunea Folgore a lui GranTurismo are trei motoare electrice. În total, cele trei livrează o putere de 761 de cai, iar GranTurismo Folgore reușește un sprint de la 0 la 100 km/h în 2,7 secunde. Bateria cu care va veni coupe-ul electric are o capacitate de 92,5 kWh.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide