Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC vine cu un motor de 306 CP. Un model entry-level în lumea conducerii de performanţă – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 28 sept. 2018 Știri auto

Cu noul A 35 4MATIC Mercedes-AMG introduce un model entry-level complet nou în lumea conducerii de performanţă. Autovehiculul are la bază noua platformă cu tracţiune faţă Mercedes şi este alimentat de un nou motor turbo cu 4 cilindri, de 2,0 litri, cu o putere de 225 kW (306 CP).

Caroseria, suspensia, tracţiunea integrală, transmisia, programele de conducere, ajustările fine – fiecare detaliu a fost proiectat pentru o dinamică de conducere superioară, fără a compromite confortul de zi cu zi. Performanţa caracteristică maşinilor sport (acceleraţia 0-100 km/h în 4,7 secunde) şi designul specific subliniază identitatea noului model în familia performanţei. Un adevarat AMG pentru etapa Hot Hatch!

Motorul turbo de 2.0 litri reprezintă o nouă evoluţie şi se bazează pe motorul cu patru cilindri M 260 al noii generaţii Clasa A. Noul sistem de conducere creşte viteza de răspuns la comenzile pedalei de acceleraţie, oferă o putere de tracţiune ridicată (torsiune de 400 Nm, de la 3000 rpm), o reacţie extrem de rapidă şi un sunet distinct al motorului.

Transmisia cu dublu ambreiaj AMG SPEEDSHIFT DCT 7G contribuie, de asemenea, la caracterul agil şi dinamic al noului A 35 4MATIC. Raportul de transmitere a fost configurat astfel încât şoferul să experimenteze o acceleraţie spontană pentru toate intervalele de viteză, completată de schimbarea rapidă a vitezelor şi conexiunile optime pentru schimbarea acestora.

Funcţia standard RACE-START permite acceleraţia maximă la pornirea de pe loc, intensificând senzaţia resimţită la volan. Funcţiile transmisiei AMG SPEEDSHIFT DCT 7G sunt completate de modul M, activat temporar prin acţionarea padelelor de schimbare a direcţiei de pe volan, în orice mod de conducere, şi de modul de transmisie manuală „M” pentru schimbarea manuală a vitezelor cu padelele de pe volan.


Interiourul modelului A 35 4MATIC are scaune îmbrăcate în piele ARTICO, realizată manual, în combinaţie cu microfibră DINAMICA de culoare neagră, cu cusături contrastante roşii şi centuri de siguranţă de culoare roşie sau din piele ARTICO, disponibilă pe negru sau gri. Atenţia la detalii este completată de cusătura roşie pe microfibra DINAMICA şi inelele de ventilaţie de culoare roşie.

Combinaţia dintre designul sportiv şi detaliile sofisticate sunt, de asemenea, prezente în sistemul multimedia MBUX, cu concept inovativ de operare şi afişaj, ce înlocuieşte sistemul anterior COMAND şi creează o conexiune şi mai apropiată între autovehicul, şofer şi pasageri. Instrumentarul de bord oferă o grafică 3D la rezoluţie maximă. Din punct de vedere vizual, cele doua afişaje sunt contopite sub un singur ecran mare de sticlă, formând un element central unitar.

Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Paris, în data de 2 octombrie 2018, vânzările vor demara începând din octombrie 2018, în timp ce lansarea pe piaţă va avea loc în ianuarie 2019 pentru majoritatea ţărilor din comunitatea europeană. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide