Noul Mercedes-AMG C 63 Coupé: imagini şi informaţii oficiale

Autor: Andrei Ştirbu 20 aug. 2015 Știri auto

Mercedes-AMG tocmai a dezvăluit oficial cel mai nou coupé de clasă medie purtător de siglă AMG. Probabil că nu o să surprindă pe nimeni faptul că este „cel mai sportiv C-Class făcut vreodată”. După ce termini de vizionat galeria foto, trecem la cifre. Nu te grăbi…

C 63 Coupé este animat de V8-ul biturbo, de 3.982 de centimetri cubi, pe care îl găseşti (printre altele) şi pe fratele său mai mare, mai agresiv şi mai scump GT. În cazul lui C 63, motorul livrează 476 CP (între 5.500 şi 6.250 rpm) şi 650 Nm (între 1.750 şi 4.500 rpm). Sprintul 0-100 km/h se realizează în 4,0 secunde, C 63 Coupé putând accelera până la o viteză maximă de 290 km/h (în cazul în care se optează pentru pachetul AMG Driver). 

În versiunea sa mai puternică C 63 S Coupé, elegantul alergător german dispune de 510 cai-putere şi 700 Nm (valori atinse pe aceeaşi plajă de turaţii ca în cazul versiunii „standard”) pe care îi trimite punţii spate prin intermediul unei transmisii automate DCT cu şapte trepte. 0-100 km/h este cu o zecime mai rapid, în 3,9 secunde, în timp ce viteza maximă rămâne aceeaşi, de 290 km/h. 

Silueta musculoasă a lui C 63 Coupé nu ascunde doar un munte de putere, ci şi soluţii tehnice menite să eficientizeze exploatarea acestuia: suspensiile AMG Ride Control cu amortizoare adaptive intră în pachet, alături de diferenţialul cu alunecare limitată.

Până când vom primi mai multe informaţii despre model (adică în scurt timp, la Salonul Auto de la Frankfurt), noi mai aruncă o privire peste clipurile de mai jos şi peste galeria foto cuprinzătoare (dar niciodată suficientă în cazul unei maşini precum aceasta) de mai sus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide