Noul Mercedes-Benz Clasa E facelift – Atac la BMW Seria 5

Autor: Elena Luchian 03 mart. 2020 Știri auto

Noul Mercedes-Benz Clasa E facelift a fost dezvăluit online, după ce Salonul Auto de la Geneva și-a închis porțile din cauza epidemiei de coronavirus. Versiunea facelift primește faruri și stopuri noi, cea mai nouă generație a sistemului MBUX și motorizări electrificate.

Intră în GALERIA FOTO

Și facelift-ul vine în trei versiuni de caroserie: sedan, break și All-Terrain. Sunt modificări de design evidente, cum ar fi bara față redesenată, o grilă nouă, stopuri familiare de la Clasa A sedan.

iar producătorul premium va oferi trei linii de echipare: Avantgarde, Exclusive și AMG. Versiunea All-Terrain va primi mai multe accente cromate. Apar în gamă culori exterioare noi (high-tech silver, graphite grey metallic și mojave silver), iar la bord își fac loc materiale noi.

Șoferul de Clasa E facelift primește acum un volan multifuncțional nou cu șase spițe, deși apar ca fiind trei, două ecrane de 10,25 inci unite sub un capac de sticlă, acestea din urmă devenind acum dotare standard în gamă. Va fi disponibil sistemul multimedia MBUX în cea mai nouă versiune, care acum este capabil să recunoască dacă persoana de la care primește comenzi este șoferul sau pasagerul din dreapta. Sistemul poate fi activat la simpla rostire a salutului “Hey Mercedes”.

Cinci teme sunt disponibile pentru configurarea instrumentarului de bord digital: Modern, Classic, Sport, Progessive și Discreet.

Apar și noi funcții de masaj: Energizing Seat Kinetics, Energizing Comfort Control cu Energizing Coach și Power Nap (cu trei programe: Falling Asleep, Sleeping și Waking), acestea fiind rezervate exclusiv versiunilor plug-in hybrid, pentru timpul pe care șoferul îl petrece la o stație de încărcare.

Mercedes a operat modificări și asupra gamei de motorizare. Limuzina de clasă medie va fi putea fi comandată și cu unul dintre cele două motoare pe benzină echipate cu sistem micro-hibrid EQ Boost. Cei care preferă acest tip de propulsie pot alege unitatea de 2.0 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 272 de cai putere, sau propulsorul de 3.0 litri cu șase cilindri în linie și 367 de cai putere.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz



Comentarii
Inchide