Au scos noul Mercedes-Benz Clasa S pe autostradă. Cum accelerează limuzina?

Autor: Elena Luchian 28 dec. 2020 Știri auto

Noul Mercedes-Benz Clasa S a fost prezentată ca fiind cea mai inteligentă limuzină a lumii. Dar cum accelerează limuzina? Olandezii i-au dat drumul pe autostradă în Germania.

GALERIE FOTO

Cu tehnologie de vârf, sisteme de asistență din viitor și confort tipic gamei, noul Mercedes-Benz Clasa S a ajuns deja în showroom-uri. Modelul a fost supus unui test de accelerație pe autostradă de către vloggerii de la Auto Top NL.

Aceștia au luat la test versiunea S500, pusă în mișcare de un motor turbo de 3.0 litri cu șase cilindri, care beneficiază de aportul a 435 de cai putere (+22 asigurați de sistemul EQ Boost) și 520 Newtoni metru. Această unitate înlocuiește vechiul V8 și primește tehnologie mild-hybrid pentru a se conforma normelor de poluare tot mai stricte impuse în statele membre UE, dar și în Statele Unite ale Americii.

Cum se comport noul Mercedes-Benz Clasa S pe un sector fără limită de viteză?

Pe hârtie, W223 se laudă cu cifre de mașină sport. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde, în ciuda proporțiilor și masei mari. Dar cum se comport pe un sector de autostradă fără limită de viteză?

Odată urcat la volan, vlogger-ul apasă butonul de pornire, cuplează Drive și pornește. Volanul nou, instrumentarul de bord digital montat pe coloana de direcție și ecranul tactil din consola centrală construiesc o atmosferă high-tech la bord.

Vitezometrul urcă până la 250 km/h, în timp ce limuzina Mercedes înaintează pe autobahn fără să permită zgomotului produs de vânt sau de anvelope să pătrundă deranjant în cabină, oferind confortul acustic tipic modelului.

Mercedes plănuiește versiuni superioare, iar un S73 cu logo AMG este în cărți, care va fi poziționat deasupra lui S63. Viitorul vârf de gamă ar trebui să se apropie de 800 de cai putere. Constructorul auto german a scos din gamă versiunile coupe și cabrio, pentru ca acestea și modelele AMG GT să nu se canibalizeze.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide