Noul Mercedes Benz Clasa V oferă un motor şi o transmisie nouă, precum şi un update tehnologic – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 01 feb. 2019 Știri auto

Clasa V de la Mercedes Benz – abordarea constructorului de lux a segmentului MPV, a fost lansată în 2014, iar de atunci s-au vândut peste 200.000 de exemplare la nivel mondial.

În 2019, Mercedes oferă un update consistent acestui model. Noua Clasa V poate fi comandată în Europa începând cu luna martie 2019.

Mai mult confort

Mercedes-Benz Clasa V îmbină aspectul dinamic şi elegant cu formatul XXL. Cel mai spaţios membru al familiei de autoturisme din Stuttgart dispune de spaţiu pentru până la 8 persoane şi un concept de depozitare inteligent.

Liniile AVANTGARDE şi EXCLUSIVE sunt disponibile pentru personalizare, în timp ce linia AMG devine mai puternică din punct de vedere vizual, datorită noii grile a radiatorului în formă de diamant, cu ornamente cromate, care îi dau o notă sportivă. 

În total, sunt disponibile şase variante de tapiţerie, din piele şi din material textil. Scaunele de lux opţionale disponibile pentru primul rând au o funcţie de rabatare completă, masaj şi climatizare.

Motor şi transmisie noi

Mercedes-Benz Clasa V va fi echipat cu un motor diesel cu patru cilindri OM 654, ale cărui variante includ:

• V 250 d cu 140 kW (190 CP) şi cuplul motor 440 Nm (consum de combustibil combinat 6.3-5.9 l/100 km, emisii CO2 combinate 165-154g/km)
• V 300 d cu 176 kW (239 CP) şi cuplul motor 500 Nm (consum de combustibil combinat 6.3-5.9 l/100 km, emisii CO2 combinate 165-154g/km )

Motorul OM 654 respectă viitoarele reglementări privind emisiile (RDE – Real Driving Emissions) şi normele Euro 6d-TEMP.

Transmisia automata 9G-TRONIC, disponibilă şi pe Clasa V

Transmisia automată 9G-TRONIC este, pentru prima oară, disponibilă ca dotare opţională pentru Clasa V. Transmisia 9G-TRONIC se distinge datorită greutăţii şi a dimensiunilor reduse. Dispune de un concept brevetat de viteze, cu patru mecanisme planetare şi şase trepte de viteză.

Toate variantele Clasa V au tracţiune pe spate ca dotare standard, însă opţional pot fi echipate cu tracţiune integrală 4MATIC.

Noutăţi la capitolul siguranţă în trafic

Sistemele Crosswind Assist şi Attention Assist au fost introduse ca dotări standard încă din 2014, însă acum noua Clasa V face un pas înainte, cu noile sisteme Active Brake Assist şi Highbeam Assist Plus.

Noul Active Brake Assist poate detecta acum riscul unei coliziuni cu un autovehicul în mişcare aflat în faţă şi iniţiază un avertisment vizual şi acustic. Dacă şoferul nu reacţionează, sistemul declanşează frânarea autonomă. În traficul urban, Active Brake Assist reacţionează şi la obstacolele staţionare sau la trecerea pietonilor. În acest fel, accidentele pot fi evitate sau, cel puţin, consecinţele acestora pot fi reduse.

O altă caracteristică de siguranţă este dotarea opţională cu sistemul Highbeam Assist Plus, disponibil în premieră pentru Clasa V. În modul lumini de drum, Highbeam Assist Plus permite şoferului să se bucure de o iluminare permanentă, largă a carosabilului, fără a deranja ceilalţi participanţi la trafic.

Expansiunea strategiei eDrive@VANs

În segmentul MPV, Mercedes-Benz Vans va face în curând următorul pas spre a deveni primul producător premium care va oferi un model complet electric. Astfel, Mercedes-Benz Vans îşi va consolida extinderea strategiei sale globale eDrive@VANs. Cu eVito deja disponibil şi eSprinter pregătit pentru lansarea pe piaţă în a doua jumătate a anului 2019, gama de autovehicule complet electrice va fi apoi extinsă pentru a include un model de serie pentru uz privat.

Mercedes-Benz Vans va oferi o perspectivă asupra viitorului electric al gamei MPV cu studiul de design „Concept EQV”, care va fi dezvăluit în premieră la Salonul Auto de la Geneva.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide