Noul Mercedes-Benz EQG își etalează abilitățile în off-road – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 27 nov. 2023 Știri auto

Noul Mercedes-Benz EQG își etalează abilitățile în teren într-un nou videoclip. Versiunea electrică a Clasei G are câțiva ași în mânecă.

Noul Mercedes-Benz EQG va trebui să fie un off-roader competent dacă dorește să câștige din clienții Clasei G cu motoare termice. Din câte putem vedea, grație unui nou videoclip care îl are în rol principal pe directorul executiv al companiei, Ola Källenius, se pare că Mercedes-Benz a creat un off-roader la fel de capabil precum legendarul model cu motoare termice.

Mercedes-Benz Clasa G va primi în curând și o versiune electrică. Probabil că cea mai mare provocare pentru ingineri a fost cea de a face din noul SUV electric unul cel puțin la fel de capabil precum omologul său cu motoare cu combustie internă. Având în vedere acest lucru, Mercedes-Benz a montat patru motoare electrice. Această soluție a fost aleasă pentru a asigura putere către fiecare roată, în mod individual, pentru a asigura tracțiunea optimă în teren accidentat.

Noul Mercedes-Benz EQG ne arată de ce este în stare într-un nou videoclip

Clipul postat de Mercedes-Benz pe YouTube include un interviu cu inginerul șef al proiectului EQG, Fabian Schossau, înainte ca prezentatorul să sară în interiorul EQG și să dea o tură cu Källenius de-a lungul unui traseu off-road de testare.

Källenius conduce peste o serie de stânci și de-a lungul drumurilor accidentate cu pietriș și pământ. EQG trece peste ele impecabil și chiar îl determină pe șeful Mercedes-Benz să sugereze că EQG poate fi chiar un off-road mai capabil decât modelul obișnuit. De asemenea, CEO-ul Mercedes-Benz s-a și distrat puțin la volanul noului EQG, efectuând o rotire completă de 360 de grade pe care marca o numește „G Turn”.

Mercedes-Benz nu a divulgat nimic în legătură cu câtă putere va avea EQG și nici cât de departe va călători cu o încărcare. Ceea ce știm este că va fi dezvăluit anul viitor și va fi pus la vânzare ca model 2025, cel mai probabil.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide