Noul Mercedes-Benz EQS SUV va debuta pe 19 aprilie cu o autonomie de 600 km

Autor: Mihai Morcovescu 10 apr. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux Mercedes-Benz trebuia să dezvăluie noul EQS SUV la Salonul Auto de la Beijing. Show-ul a fost amânat, însă nemții se vor ține de promisiune și vor lansa varianta SUV a sedanului electric EQS pe data de 19 aprilie așa cum era stabilit inițial. Evenimentul va fi transmis online.

Noul Mercedes-Benz EQS SUV va oferi opțional un al treilea rând de scaune

Premiera mondială a noului EQS SUV este tot mai aproape, iar constructorul din Stuttgart continuă campania de promovare. Oficialii mărcii din Stuttgart au publicat un nou teaser cu viitorul lor SUV electric. Imaginea prezentată ne dezvăluie silueta elegantă a mașinii și câteva detalii estetice precum farurile Matrix LED și stopurile.

Noul EQS SUV este cel de-al treilea model Mercedes-Benz dezvoltat pe noua platformă modulară dedicată vehiculelor electrice. Pentru moment, oficialii germani nu au dezvăluit nici un detaliu tehnic, însă există informații potrivit cărora va folosi același motor ca sedanul EQS. Totodată, va fi cel de-al patrulea crossover electric al producătorului german, după EQA, EQB și EQC.

Practic, vorbim despre o versiune entry-level care va oferi 334 CP și va avea tracțiune spate. De asemenea, va exista și o variantă cu două motoare electrice, capabile să dezvolte împreună 516 CP. În ceea ce privește autonomia, se pare că EQS SUV va putea parcurge cu o singură încărcare în jur de 600 de kilometri. Comparativ, sedanul EQS 450+ oferă o autonomie de 563 de kilometri.

Mercedes-Benz EQS SUV va oferi la interior comenzi digitale intuitive și elemente decorative care combină lemnul de magnolia cu oțelul inoxidabil. În plus, SUV-ul german va fi disponibil opțional cu al treilea rând de scaune. Acesta va oferi mai mult spațiu comparativ cu modelul GLE.

Noul Mercedes-Benz EQS SUV va fi prezentat în premieră mondială pe 19 aprilie. Modelul va fi construit la uzina Tuscaloosa (SUA), alături de modelul EQE, care se află în plin proces de dezvoltare.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide