Noul Mercedes-Benz eVito Furgon vine și cu baterie de 60 kWh

Autor: Mihai Morcovescu 09 dec. 2021 Știri auto

Asemenea modelului Mercedes-Benz eVito Tourer, versiunea eVito Furgon a primit o actualizare a sistemului de propulsie și o baterie mai mare. Acumulatorul are o capacitate utilizabilă de 60 kWh, care oferă o autonomie de până la 314 kilometri.

Noul eVito Furgon oferă acum și diferite niveluri de recuperare pentru a-și încărca bateria în timpul deplasării, prin intermediul unei strategii inteligente de operare.

Șoferul poate schimba modul de recuperare prin intermediul padelelor de schimbare poziționate accesibil, în spatele volanului. Un stil de condus deosebit de eficient și confortabil este oferit de treapta de recuperare DAUTO.

Autonomie de până la 314 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul Mercedes-Benz eVito Furgon este echipat cu un propulsor electric de 116 CP și 360 Nm de cuplu. Acesta acționează roțile din față cu o putere maximă de 85 kWh.

Vehiculul cu zero emisii dispune de un încărcător „on-board”  răcit cu apă, care are o capacitate de încărcare de maximum 11 kWh. Asta înseamnă că poate fi încărcată cu curent alternativ (CA) în depozite sau la stațiile publice de încărcare.

Noul vehicul comercial este încărcat prin intermediul prizei de tip CCS amplasată în partea din stânga a barei frontale. Acest lucru face posibilă și încărcarea rapidă la curent continuu.

Datorită unei puteri standard de încărcare de maximum 50 kWh sau, opțional, de maximum 80 kWh, noul eVito Furgon poate fi încărcat de la 10 la 80% la o stație de încărcare rapidă CC în aproximativ 50 de minute.

Mercedes-Benz eVito Furgon a primit o baterie nouă, care are o capacitate utilizabilă de 60 kWh. Aceasta oferă autovehiculului o autonomie cuprinsă între 242 și 314 kilometri în ciclu WLTP.

La capitolul dimensiuni, noul eVito Furgon poate fi comandat în două versiuni de lungime: 5.140 de milimetri și 5.370 de milimetri. Noul model, care îl înlocuiește pe cel lansat în 2018, vine cu un volum de încărcare de până la 6,6 m³.

Prin plasarea bateriei în sub podeaua autovehiculului, interiorul este complet disponibil și oferă un volum de încărcare de până la 6,6 m³, o valoare foarte bună în segmentul vehiculelor comerciale.

Sursa: Mercedes-Benz România

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide