Noul Mercedes-Benz Sprinter a fost lansat în România

Autor: Tudor Rus 11 oct. 2013 Știri auto

Ajuns şi în România, noul Mercedes-Benz Sprinter are un preţ de pornire de 22.222 de euro fără TVA pentru şasiu şi 24.999 de euro fără TVA pentru furgon

Încadrat în clasa de autovehicule comerciale cu o masă maximă admisă de 3,5 tone, noul Mercedes-Benz Sprinter introduce cinci noi sisteme de siguranţă şi oferă un consum teoretic de 6,3 l/100 km graţie pachetului BlueEFFICIENCY şi a grupului motopropulsor optimizat.

Printre sistemele de siguranţă care echipează noul Sprinter se numără şi Crosswind Assist, o tehnologie bazată pe senzori de detectarea a rafalelor de vânt. Senzorii sunt activaţi la o viteză de minim 80 km/h şi determină frânarea roţilor pe partea care se confruntă cu vântul.

Al doilea sistem pe lista de noutăţi aduse de Sprinter este Collision Prevention Assist, dedicat atenţionării vizuale şi acustice şi pregătirii sistemului de frânare în cazul unei potenţiale coliziuni.

Suita este completată de Blind Spot Assist, sistem care detectează autoturismele aflate în unghiul mort şi atenţionează şoferul acustiv şi vizuat, dar şi de Lane Keeping Assist, un sistem similar de avertizare sonoră şi vizuală în cazul în care autovehiculul părăseşte accidental banda de circulaţie.

Lista este încheiată de funcţia Highbeam Assist, care controlează automat faza lungă în funcţie de zonă şi situaţia de conducere, pentru un nivel maxim de vizibilitate.

Gama de motorizări pentru Mercedes-Benz Sprinter rămâne neschimbată şi cuprinde în continuare propulsoare de patru şi şase cilindri cu puteri cuprinse între 95 şi 190 CP. Ca alternativă, germanii oferă un motor supraalimentat de 1,8 litri cu sistem de injecţie directă, cu o putere de 156 CP.

Toate motoarele pot fi cuplate cu o transmisie manuală cu şase rapoarte şi una automată cu şapte rapoarte. Pentru mai multe informaţii, accesaţi acest link.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide