Noul Mercedes EQA – Nemții lansează un SUV electric compact

Autor: Elena Luchian 20 ian. 2021 Știri auto

Mercedes-Benz prezintă noul EQA. Este un SUV electric compact, care i se alătură lui EQC în gama cu emisii zero.

GALERIE FOTO

Mercedes a mai construit un SUV electric, după ce, în urmă cu doi ani, a dezvăluit modelul EQC. Este ușor de identificat ca fiind membru al gamei EQ. Are o grilă neagră închisă, în mijlocul căreia apare logo-ul în formă de stea în trei colțuri. Farurile și stopurile sunt unite cu o bandă luminoasă cu tehnologie LED.

Așa cum Mercedes a anunțat anterior, modelul este echipat cu navigație cu funcția Electric Intelligence. Aceasta alege cel mai bun traseu către destinație și ia în considerare opririle necesare pentru încărcare, condițiile meteo, dar și condițiile de drum.

Sistemul multimedia MBUX intră în echiparea standard. Acesta poate fi activat prin rostirea salutului “Hey Mercedes”.

Versiunea de lansare este EQA 250 cu 190 de cai putere și cuplu de 375 Nm. Această versiune accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,9 secunde și atinge o viteză maximă de 160 km/h.

O baterie litiu-ion cu o capacitate de 66,5 kWh îi asigură o autonomie de 420 kilometri în ciclul de testare WLTP. Unitatea are nevoie de 5 ore și 45 de minute pentru a se încărca de la un wallbox cu curent alternativ sau de la o stație publică. Încărcarea se rezolvă în doar 30 de minute atunci când mașina este cuplată la o stație de încărcare rapidă cu curent continuu.

Mercedes promite și versiuni mai performante, cu tracțiune integrală și autonomie mai generoasă.

Noul Mercedes EQA vine cu o echipare standard generoasă

Echiparea standard cuprinde farurile LED High Performance cu fază lungă adaptivă, jantele de 18 inci și sistem de iluminare ambientală cu 64 de culori. Pe lista de dotări standard intră camera pentru marșarier și scaunele cu suport lombar. Clienții pot alege una dintre cele două echipări disponibile, AMG Line sau Electric Art. Aceștia vor putea bifa și căsuța pentru Night Package.

În Germania, prețul de pornire al SUV-ului compact cu emisii zero pornește de la 47.540 de euro. Din această sumă se scade subvenția acordată de stat.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide