Noul Mercedes GLE va fi disponibil şi cu varianta cu 7 locuri – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 12 sept. 2018 Știri auto

A doua generaţie GLE va introduce două noi tehnologii importante pentru marca Mercedes: un sistem de suspensie avansat, depăşind chiar şi cel de pe Clasa S, precum şi o variantă hibridă plug-in cu o autonomie de peste 50 de kilometri în modul de conducere electric. Noul sistem de suspensie este o versiune mai avansată a sistemului Magic Body Control găsit pe Clasa S. 

Rivaul lui BMW X5 va fi lansat cu un motor pe benzină cu şase cilindri în linie şi un motor electric de 48V, la fel ca şi în noul CLS, şi un motor diesel cu patru cilindri şi 2.0. Mai multe variante, inclusiv hibridul plug-in, vor urma după aceea. Toate vor folosi o cutie de viteze automată cu nouă trepte.

GLE450 4Matic va produce 367 CP, cu încă 21 de CP de la motorul de 48V. Informaţiile despre GLE300d nu sunt încă confirmate.

Mercedes pretinde că tracţiunea integrală 4Matic a lui GLE „asigură o agilitate excelentă pe drumuri şi o performanţă superioară în afara asfaltului”. Sistemul controlează distribuţia cuplului între puntea faţă şi cea din spate, în funcţie de modul de funcţionare. Pachetul opţional Offroad are o tracţiune integrală despre care Mercedes spune că ar avea îmbunătăţiri oferite în premieră mondială.

GLE utilizează platforma MHA (Modular High Architecture) a constructorului, care este puternic legată de platforma MRA (Modular Rear Architecture) care susţine Clasa C, Clasa E şi Clasa S. Cu toate acestea, MHA a fost creat pentru a asigura o gardă la sol pentru SUV-uri.

Modelul are mai mult spatiu decat predecesorul sau, cu un ampatament considerabil mai mare, ajungând la 2995mm, o creştere de 80mm. Al doilea rând de scaune sunt reglabile electric, controlate de un comutator în panoul uşii. GLE este, de asemenea, oferit pentru prima dată cu opţiunea unui al treilea rând de scaune, adăugând două locuri suplimentare în spate.

Interiorul include două afişaje digitale de 12,3 inci ca standard, lansate recent pe noua clasă A. Există un volan multifuncţional cu zone touch şi un touchpad mai mare în consola centrală care înlocuieşte cadranul rotativ de pe fost GLE. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide