Noul motor diesel 1.6 litri i-DTEC, ultima noutate a gamei Civic

Autor: Adrian Mihălţianu 15 feb. 2013 Știri auto
Noul motor diesel 1.6 litri i-DTEC, ultima noutate a gamei Civic

Noul motor diesel 1.6 litri combină puterea competitivă (120 CP) şi un cuplu de 300 Nm cu un nivel al emisiilor de doar 94 g/km, oferind un echilibru excelent între economia de combustibil şi performanţe. Astfel, consumul mediu al acestui motor este de doar 3.6l/100km!

A noua generaţie a modelului Civic a fost lansată prima oară la Salonul Auto de la Frankfurt din 2011 oferind un model Civic mult mai rafinat, eficient şi dinamic decât modelele anterioare şi o abordare evolutivă a designului exterior şi interior.

Preţul în continuă creştere al combustibilului în Europa, împreună cu obiectivele din ce în ce mai riguroase privind mediul înconjurător, au determinat Honda să introducă Tehnologia Earth Dreams, o nouă generaţie de propulsoare  ce oferă performanţe avansate combinate cu un nivel redus al emisiilor, la preţuri acceptabile.

Cererea pentru motoarele diesel a crescut în Europa şi acum acestea reprezintă 58% din piata segmentului C. Mai mult, motoarele ce produc noxe la un nivel mai mic de 120gCO2/km reprezintă acum 45% din piata segmentului C. Noul motor Civic 1.6 litri i-DTEC respectă ambele tendinţe şi pentru că are un nivel al emisiilor CO₂ de doar 94g/km, are un nivel de taxare foarte mic.

Honda Civic 1.6 Diesel va fi disponibil din luna martie în reţeaua de dealeri Honda, în patru niveluri de echipare: S, Confort, Sport sau Lifestyle. Preţurile pornesc de la 14.990 Euro fără TVA. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide