Viitorul modelului Opel Corsa va fi exclusiv electric

Autor: Marius Vișan 22 nov. 2019 Știri auto

Compania Opel și „sora” sa Vauxhall abia au lansat noua generație Corsa, și deja se vorbește despre succesoarea acesteia. Potrivit șefului Vauxhall, Stephan Norman, modelul Corsa va fi oferit clienților în viitor fără motoare cu combustie internă.

„Odată cu electrificarea, mașinile din clasa B și, eventual, chiar din categoria A vor deveni mai relevante”, a spus el. Clasele Supermini de generație viitoare, inclusiv Corsa, vor fi complet electrice. Oficialul a mai adăugat că în 2025, niciun producător nu va va mai fabrica motoare pe benzină sau diesel.

Noul Corsa electric

Noul Opel Corsa electric are date tehnice impresionante. A şasea generaţie Corsa oferă în premieră o versiune electrică pe baterie cu o autonomie de 330 de kilometri. Opel Corsa este cel mai bine vândut model. Peste 13,6 milioane de unităţi au fost produse de la premiera mondială din 1982.

Autonomie de 330 km WLTP

Noul Corsa electric oferă o autonomie de 330 km conform WLTP. Bateria de 50 kWh poate fi încărcată rapid până la 80% din capacitate în 30 de minute. Opţiunile de încărcare sunt: prin cablu, staţie de încărcare sau încărcare de mare viteză – în timp ce bateria beneficiază de o garanţie de 8 ani.

Nivelul de încărcare poate fi consultat cu ajutorul aplicaţiei „myOpel”, pentru a putea optimiza în orice moment timpii şi costurile de încărcare.

În plus, autonomia poate fi adaptată de către şofer, care are la dispoziţie trei moduri de conducere – Normal, Eco şi Sport. Datorită puterii generate de 100 kW (136 cp) şi unui cuplu maxim instantaneu de 260 Nm. Corsa electric are nevoie  8,1 secunde pentru a accelera de la zero la 100 km/h.

Prețul lui Opel Corsa-e

Prețul lui Opel Corsa-e pornește de la 29.600 de euro în România, cu livrări așteptate în primăvara anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide