Noul Opel Corsa GSi – testat pe Nürburgring şi pregătit să rupă asfaltul de oriunde

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto

Un autovehicul sport şi un veritabil maestru în viraje datorită şasiului său sport ale cărui reglaje fine au fost realizate pe legendara pistă Nordschleife din Nürburgring.

„Continuăm tradiţia noastră GSi îndelungată cu noul Corsa GSi. Există deja o variantă sportivă a primului model Corsa, care va deveni un mult râvnit autovehicul clasic. Cel mai recent atlet marca Opel va stabili noi standarde în segmentul său datorită şasiului OPC sport”, a declarat Peter Küspert, Director de Vânzări şi Marketing la Opel.

Citeşte şi Moment de Surprize, surprize! la ridicarea siglei motorului Seat – VIDEO

Partea din faţă a modelului Opel GSi se remarcă prin grila mare a radiatorului cu design tip fagure şi fulgerul Opel amplasat central şi prin carcasele oglinzilor exterioare cu aspect de carbon, specifice autovehiculelor de curse. Elementele mari de design cu inele cromate conectate vizual într-o linie orizontală prin traverse negre care se întind pe toată partea din faţă şi o fantă neagră pe capota motorului creează impresia unui autovehicul dinamic care se lipeşte de carosabil. Elementele de stil vibrante sunt prezente şi în partea din spate:  spoilerul spate proeminent sporeşte forţa deportantă, iar ţeava de eşapament cromată completează designul sportiv al autovehiculului.

Senzaţia pur sportivă se reflectă şi la interior. Corsa GSi poate fi echipat opţional cu un scaun performant Recaro pentru şofer, volanul sport fiind inclus în dotarea standard. Selectaţi treapta de viteză utilizând schimbătorul îmbrăcat în piele, apăsaţi pedala sport din aluminiu şi bucuraţi-vă de plăcerea pură a condusului. Şasiul sport binecunoscut de la versiunea OPC şi frânele cu etriere roşii asigură o dinamică precisă, manevrabilitate excepţională şi distanţe scurte de frânare, în combinaţie cu jantele opţionale din aliaj uşor de 18″.

De asemenea, ocupanţii autovehiculului Corsa GSi se pot bucura de o conectivitate de excepţie datorită sistemului opţional de infotainment IntelliLink şi pot aduce universul smartphone-urilor cu sistem de operare Apple iOS şi Android la bordul autovehiculului.

Citeşte şi Volkswagen a epuizat vânzările unui model căruia nu i-am fi dat şanse

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide