Noul Passat este primul Volkswagen cu conducere parţial automatizată

Autor: Marius Vișan 11 feb. 2019 Știri auto

Record de producţie odată cu debutul noului Passat. Popularul model german va atinge în primăvară pragul de 30 de milioane de unităţi produse, devenind astfel cel mai de succes model de dimensiuni medii la nivel mondial. Un lucru e sigur: modelul Passat cu numărul 30.000.000 va face parte din a opta generaţie. Noul Passat vine cu actualizări tehnice majore şi include ultimele inovaţii ale mărcii. Modelul va fi expus în premieră la Salonul Auto de la Geneva, în luna martie. Startul pre-vânzărilor este programat pentru luna mai, iar lansarea oficială va avea loc în Germania, în luna septembrie.

Funcţia „Travel Assist” va fi inclusă în premieră în dotarea noului Passat. Modelul va debuta în paralel cu o versiune berlină şi una break fiind primul produs al mărcii care permite condusul parţial automatizat indiferent de viteză (între 0 şi 210 km/h) prin intermediul sistemului IQ.DRIVE. Noul Passat va fi şi primul model mondial al mărcii cu volan capacitiv multifuncţional. Volanul „simte” atingerea şoferului şi oferă o interfaţă interactivă pentru sisteme precum Travel Assist.

O altă funcţie nouă din dotarea noului Passat este „Emergency Steering Assist”, care creşte gradul de siguranţă frânând brusc maşina în situaţii de urgenţă, atunci când şoferul nu reacţionează.

Noul sistem de iluminare IQ.LIGHT cu faruri LED matrix transformă noaptea în zi – această tehnologie de iluminare a fost disponibilă până acum doar în dotarea modelelor Touareg.

Cea de-a treia generaţie a sistemului de Infotainment (Modular Infotainment Matrix  – MIB3) îşi va face de asemenea debutul în dotarea noului Passat. App Connect – interfaţa prin care sunt integrate aplicaţiile mobile – integrează wireless, în premieră, aplicaţiile din iPhone cu ajutorul Apple CarPlay™. Posesorii noului Passat pot alege să fie permanent online cu MIB3, noul sistem de infotainment care are inclus un SIM în dotarea standard.

Noul Passat permite şi utilizarea telefonului pe post de „mobile key”, la deschiderea şi închiderea maşinii.

Sistemul de infotainment MIB3 este strâns integrat cu noul Digital Cockpit. Instrumentele digitale sunt îmbunătăţite în mod considerabil faţă de sistemul anterior (Active Info Display). Grafica îmbunătăţită cu afişaj cu contrast ridicat este extrem de clară şi de înaltă calitate. Gama de funcţionalităţi a fost dusă la un nivel superior. Trei variante de afişaj diferite pot fi personalizate acum cu ajutorul unui singur buton amplasat pe volanul multifuncţional.

Datele APIA arată că modelul Passat este preferatul românilor în categoria maşini de familie. De asemenea, anul trecut Passat GTE a fost cel mai cumpărat model din România la categoria vehicule hibrid plug-in, cu vânzări aproape duble comparativ cu următorul model clasat la această categorie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide