Noul Peugeot 208 a câștigat titlul Mașina anului 2020 în România

Autor: ProMotor 20 dec. 2019 Știri auto
Noul Peugeot 208 a câștigat titlul Mașina anului 2020 în România

Noul Peugeot 208 a fost desemnat „Mașina Anului 2020 în România” de către Asociația Presei Auto din România. Este pentru prima dată în istoria competiției când Peugeot câștigă marele titlu.

Noul Peugeot 208 a intrat în marea finală alături de alți cinci competitori și a câștigat titlul cu 200 de puncte, la 69 de puncte distantă de locul secund. Locul doi a fost ocupat de Kia XCeed cu 131 de puncte, podiumul fiind completat de către Opel Corsa cu 119 puncte.

Testarea mașinilor s-a desfășurat la Academia Titi Aur, o locație tradițională a competiției „Mașina Anului în România”. Cele șase modele finaliste au fost selectate în prealabil de juriul competiției din peste 30 de modele lansate anul acesta pe piața din România, eligibile conform criteriilor competiției. Cele șase finaliste au fost: Kia XCeed, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Kamiq și Toyota Corolla.

Programul de testare a modelelor finaliste a inclus atât deplasarea pe drumurile publice, cât și proceduri specifice de manevrabilitate, dinamică și siguranță organizate pe pista Academiei Titi Aur.

“Câștigarea titlului de Mașina Anului 2020 în România este o onoare și o recunoaștere reală pentru noul model Peugeot 208. Această recunoaștere vine într-un moment important al mărcii. Odată cu lansarea noului Peugeot 208, marca Peugeot face un pas important în față prin tranziția către vehicule cu emisii reduse. Peugeot propune astfel prin lansarea noului model Peugeot 208 o viziune ambițioasa asupra viitorului: #UNBORINGTHEFUTURE”, a declarat Andrei Iacob, CEO Trust Motors, importator oficial Peugeot , Citroen și DS în România.

„Sunt mândru și îmi face o deosebită plăcere faptul că Peugeot 208 a câștigat titlul Mașina Anului 2020 în România. Este un titlu de prestigiu decernat de un juriu format din jurnaliști experimentați. Prin această distincție de renume, noul Peugeot 208 dovedește angajamentul mărcii Peugeot de a propune un vehicul avangardist și atractiv, la cel mai înalt nivel tehnologic pe piața auto. Acest titlu este o recunoaștere a platformei care oferă clientului posibilitatea de a alege între motorizarea termică sau 100% electrică”, a declarat Jean-Philippe Imparato, Executive Vice President Peugeot Brand

Noul Peugeot 208 – #Unboringthefuture

Noul Peugeot 208 este o apariție spectaculoasă pe segmentul său. Modelul este oferit încă de la lansare cu motorizări pe benzină și diesel, dar și într-o variantă electrică. Designul elegant și dinamic este completat de tehnologiile inovatoare prezente la bord (Peugeot i-Cockpit ® 3D cu head-up display, volan compact și ecran tactil), ce promovează ergonomia. Sistemele de asistență la condus propuse de noul Peugeot 208 sunt rezervate în mod obișnuit segmentelor superioare.

Prețul de lansare al noului Peugeot 208 pornește de la 12.800 euro, TVA inclusă – ofertă de lansare, corespunzătoare versiunii Active PureTech 75.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot



Comentarii
Inchide