Noul Peugeot E-208: irezistibil și distractiv de condus

Autor: Adrian Somai 06 iul. 2023 Știri auto

Peugeot 208 a fost cel mai bine vândut automobil din Europa în 2022 și este un model iconic în gama Peugeot. Acum, acesta capătă o nouă dimensiune. Modelul 208 este reîmprospătat, devenind irezistibil datorită versiunii 100% electrice cu o autonomie de 400 de kilometri, designului reinventat, tehnologiilor de ultimă generație și plăcerii de a conduce, alături de noile motorizări.

În calitate de moștenitor al celor nouă generații de mașini de oraș Peugeot, modelul 208 s-a bucurat de un succes neîntrerupt încă de la lansarea sa, la sfârșitul anului 2019. În numai trei ani, aproape un milion de unități ale modelului 208 au fost produse la nivel mondial. În 2021 și 2022, Peugeot 208 a fost cel mai bine vândut automobil în Europa. Acest lucru este în mare parte rezultatul succesului înregistrat de E-208. În 2022, E-208 a devenit cel mai bine vândut automobil electric din Europa, în segmentul B. Anul trecut, în Franța, a fost și cel mai bine vândut automobil electric din toate segmentele.

Toate modelele noi 208 prezintă o parte frontală complet nouă, care introduce 208 în noua eră a designului Peugeot, cu noul logo al mărcii în centru. Grila prezintă un model care evoluează în culoarea caroseriei și care se îmbină cu bara de protecție. Acest design reflectă electrificarea gamei și conferă noului E-208 o eleganță deosebită. Noul E-208 reinventează semnătura emblematică a farurilor spate ale mărcii, care cuprinde trei gheare roșii alăturate. Noul model păstrează cele trei clustere, dar acum acestea sunt orizontale.

Materiale de calitate la interior pentru noul E-208

Mai departe, eleganța interioară a noului 208 este accentuată de tapițeriile noi ale scaunelor, concretizate prin noua tapițerie Alcantara neagră și cusături Adamite Green (disponibilă opțional pe versiunea GT). Versiunea GT se laudă cu cel mai înalt nivel de atenție pentru detalii, cu tapițeria panoului de bord și cotierele de brațe care dispun, de asemenea, de cusături elegante Adamite Green.

„Să lucrezi la un model emblematic și de succes precum 208 este întotdeauna o sarcină dificilă. Obiectivul nostru a fost să ducem designul și performanțele lui 208 la un nivel superior, păstrând în același timp caracterul esențial al acestui model, pentru a rămâne în topul vânzărilor din segmentul B în Europa. Noul 208 este mai 208 ca niciodată: mai felin, mai distractiv de condus, mai tehnologic… în ansamblu, mai irezistibil! Și mai electrificat, cu noul motor electric care oferă o autonomie de 400 km și cu noile versiuni HYBRID 100 și HYBRID 136“, a transmis cu această ocazie Jerome Micheron, director de produs în cadrul constructorului francez.

Trei versiuni de echipare și cinci propulsoare 

Noul Peugeot E-208 va fi pus în vânzare începând cu luna noiembrie 2023, iar în România la sfârșitul anului curent. Gama va fi compusă din trei versiuni – ALLURE, ACTIVE, GT – și cinci propulsoare, inclusiv noul motor complet electric de 115 kW/156 CP, care oferă o autonomie de 400 de kilometri (ciclu mixt WLTP în curs de omologare) și noile motorizări HYBRID 100 și HYBRID 136.

Pentru clienții care doresc să simtă pentru prima dată gustul electrificării, Peugeot oferă două noi propulsoare 48V HYBRID de la PEUGEOT, care cuprind un motor pe benzină PureTech de ultimă generație de 100 CP și 136 CP, combinat cu transmisia electrificată cu dublu ambreiaj e-DCS6 cu 6 trepte, care include un motor electric.

Sunt disponibile două tipuri de încărcătoare la bord pentru a se potrivi tuturor utilizărilor și soluțiilor de încărcare: standard, un încărcător monofazat de 7,4 kW și, opțional, un încărcător trifazat de 11 kW. Timpul estimat de reîncărcare de la 20% la 80% este de mai puțin de 25 de minute la un încărcător rapid (100 kW), 4 ore și 40 de minute la un Wallbox (7,4 kW) și 11 ore și 10 minute la o priză ranforsată (3,2 kW).

Noile modele 208 echipate cu transmisia manuală în șase trepte au un selector nou pentru schimbarea treptelor de viteză, care oferă ergonomie îmbunătățită. Noile 208 echipate cu transmisie automată au păstrat selectorul elegant, practic și discret, introdus în primăvara anului 2022.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide