Noul Range Rover Sport: Lux și dinamism, totul sub aceeași caroserie – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 sept. 2023 Știri auto

Noua generație Land Rover Range Rover Sport promite să fie mai spațioasă, mai luxoasă, mai eficientă și mai capabilă în off-road. Am testat și noi un exemplar pentru a vedea cum este cu adevărat. Le-a ieșit sau nu britanicilor de la Land Rover?

Range Rover este un nume cu greutate în industria auto. Imediat ne trimite la SUV-ul mare, impunător, luxos, dar există și o variantă mai dinamică. Range Rover Sport este o idee mai mic, comparativ cu fratele său mai mare, dar oferă o experiență cel puțin la fel de specială. În plus, este ceva mai dinamic și mai manevrabil, un SUV pe care vrei să îl conduci, nu să fii condus în el.

Am vrut să vedem ce poate noua generație a SUV-ului britanic, astfel că am pus mâna pe o versiune foarte bine dotată, echipată cu motorul diesel de 3,0 litri, cu 6 cilindri în linie, care produce 300 CP și nu mai puțin de 650 Nm cuplu maxim. Astfel, chiar dacă mașina cântărește peste 2 tone, poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde. De asemenea, sistemul mild-hybrid ar trebui să ajute economia de carburant, plus că impozitul va fi simțitor mai mic.

La exterior, noul Range Rover Sport este inconfundabil, păstrând ADN-ul predecesorilor săi, doar că l-a adus în 2023. Forma a rămas aproape la fel, dar liniile au fost cizelate, blocurile optice sunt mai subțiri și toată mașina pare a fi sculptată dintr-o singură bucată.

Confortul tronează în noul Range Rover Sport

În ciuda denumirii, Range Rover Sport nu este un SUV creat pentru a lua cu asalt un circuit. Este creat pentru a oferii ocupanților o experiență cât mai confortabilă. De la suspensia pneumatică, la scaunele care sunt adevărate fotolii, noul Ranger Rover Sport își tratează pasagerii cu un grad foarte mare de confort.

SUV-ul combină luxul clasic, reprezentat de materiale de calitate, cum ar fi pielea fină și aluminiul, cu ecrane de mari dimensiuni și tehnologii de ultimă generație. Așa cum ne-am putea aștepta de la o mașină care costă 119.000 de euro, Range Rover Sport este echipat cu scaune electrice, cu memorie, încălzite, ventilate și cu funcție de masaj. De asemenea, șoferul dispune de o întreagă suită de sisteme de asistență, care vor face călătoria mai plăcută, dar și mai sigură.

Pentru că mașinile noi sunt din ce în ce mai conectate cu tehnologia, există aplicația Land Rover InControl. Ce face aceasta? Este simplu, aplicația te ajută să rămâi mereu conectat cu mașina și îți permite să accesezi diferite funcții sau să verifici starea mașinii tale. Spre exemplu, poți vedea unde ai parcat mașina, cât combustibil a mai rămas în rezervor și autonomia rămasă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide