Noul Ranger Rover Sport SVR va primi motor BMW de 616 CP, dar și versiuni hibride

Autor: Mihai Morcovescu 02 feb. 2022 Știri auto

Lansată spre sfârșitul anului trecut, cea de-a cincea generație Range Rover Sport va primi o versiune SVR echipată cu motor BMW de 616 CP.

De asemenea, noua variantă de performanță a SUV-ului de lux al britanicilor va oferi clienților săi și versiuni electrificate. Noul model este planificat să debuteze spre sfârșitul acestui an sau cel mai târziu la începutul lui 2023.

Viitorul Range Rover Sport SVR va avea versiuni mild-hybrid și plug-in hybrid

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Marea noutate a versiunii Range Rover Sport SVR o reprezintă motorizarea. Astfel, sub capota SUV-ului va fi montat un propulsor V8 twin-turbo de 4,4 litri, dezvoltat de BMW. Acesta va dezvolta 616 CP și 750 Nm de cuplu.

Spre comparație, actualul Range Rover Sport este echipat cu un V8 de 5.0 litri, care produce 567 CP. În noua configurație tehnică, viitorul SVR va fi capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4,0 secunde și va atinge o viteză de top de 290 km/h.

Acesta este același motor care propulsează și cel mai puternic model M din gama bavarezilor, și anume M5 CS. În cazul bolidului bavarez, bagajul de putere este cu 10 cai-putere mai mare.

Datorită platformei MLA Flex de la Land Rover, gama de motorizări a viitorului Range Rover Sport SVR va cuprinde și sisteme de propulsie mild-hybrid la 48 V. Acestea vor avea la bază unități pe benzină și diesel cu 6 cilindri în linie, care vor produce între 246 și 395 de „cai”.

De asemenea, în 2024 va fi introdusă în gamă și o variantă plug-in hybrid. Ansamblul va fi alcătuit dintr-un motor cu ardere internă de 3,0 litri și o unitate electrică de 141 CP. Bateria cu o capacitate utilizabilă de 31,8 kWh va oferi o autonomie de 100 de kilometri în regim pur electric.

Deocamdată, nu s-a confirmat dacă versiunile hibride Range Rover vor folosi sisteme de propulsie derivate de la BMW.

Viitorul model SVR va fi oferit și într-o variantă 100% electrică, în conformitate cu planurile Land Rover de a electrifica gama până în 2030. Modelul cu zero emisii ar urma să fie lansat în 2025 sau 2026.

Noul SUV Range Rover Sport SVR își  va face debutul oficial spre finalul acestui an sau la începutul lui 2023.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Land Rover


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide