Noul Renault Clio a obţinut 5 stele la testele EuroNCAP – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 22 mai 2019 Știri auto

Renault Clio a obţinut 5 stele la testele de siguranţă Euro NCAP, după ce a fost testat în conformitate cu noul protocol mult mai riguros, lansat în 2018.

Cea mai vândută maşină a grupului Renault a ajuns la a cincea generaţie şi, după testele EuroNCAP, a devenit cel de-al 22-lea vehicul al constructorului francez care a primit acest ratingul maxim de 5 stele.

Rezultatul se datorează nivelului de siguranţa pasivă sporită, dar şi celei cea mai cuprinzătoare game de sisteme de asistenţă la conducere din categoria mică.

Bazat pe noua platformă modulară a Alianţei, CMF-B, noul Renault Clio beneficiază de o structură optimizată a caroseriei, scaune revizuite şi dispozitive de fixare a centurilor de siguranţă, proiectate pentru a oferi un sprijin optim pentru toţi ocupanţii vehiculului, indiferent de dimensiune sau poziţie, cu pretensionări pirotehnice şi limitatoare de sarcină. În plus, interiorul face posibilă instalarea tuturor tipurilor de scaune pentru copii, atât în faţă, cât şi în spate, pe sistemul Isofix şi I-size, precum şi protecţia sporită a capului pentru pasagerii din spate, în cazul unui impact lateral.

Noul Clio vine încă din varianta standard cu dotări de siguranţă precum 6 airbag-uri, ABS cu asistenţă la frânarea de urgenţă, o cameră video şi un radar (care permite asistenţa la menţinerea benzii de rulare, sistemul de recunoaştere a semnelor de circulaţie, sistemul de avertizare a distanţei faţă de vehiculul din faţă, frânarea de urgenţă), pilot automat/ limitator de viteză, alertă pentru centura de siguranţă (valabilă şi pentru scaunele din spate, dacă sunt ocupate) şi apel de urgenţă. În plus, vizibilitatea este optimizată cu farurile frontale 100% LED aflate în standard, trecerea automată de pe faza lungă pe faza de întâlnire şi o oglindă oglinda retrovizoare electrocrom.

Noua arhitectură electronică a lui Clio permite introducerea, încă de pe nivelul de echipare de bază, a frânei de siguranţă active care recunoaşte pietonii, cicliştii şi alte vehicule.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide