Noul Renault Clio poate fi comandat și în România. Prețurile pornesc de la 14.300 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 18 iul. 2023 Știri auto

Noul Renault Clio poate fi comandat și în România. Facelift-ul celei de-a cincea generații are un preț de pornire de la 14.000 de euro.

Cea de-a cincea generație a lui Renault Clio a primit recent un facelift care o integrează mai bine în gama actuală de modele a producătorului francez, dar îi conferă și câteva actualizări tehnologice, nu doar estetice.

Noul model a primit bare noi de protecție, faruri noi, modele noi de jante, dar și un interior actualizat, lucruri care să îi confere un având în segmentul hatchback-urilor de mici dimensiuni, acolo unde se bate cu modele precum Volkswagen Polo, Peugeot 208 sau Hyundai i20.

În România, Renault Clio facelift va fi disponibil în trei versiuni: Evolution, Techno și Esprit Alpine, cea din urmă fiind vârful de gamă cu o tentă sportivă, sugerată chiar de numele Alpine, ramura sportivă a Grupului Renault.

Care sunt prețurile pentru noul Renault Clio?

Echiparea de bază Evolution începe de la 14.300 de euro, iar primul motor în gamă este SCe 65 CP. Pe lângă partea frontală complet reproiectată, noul logo și lămpile spate modernizate cu capace transparente, clienții pot alege noile faruri full-LED, care ar trebuie să ofere o vizibilitate mai bună pe timp de noapte. Bara de protecție spate a fost și ea revizuită: pe această versiune de echipare este în culoarea negru mat. La interior, clienții primesc un afișaj digital de 7 inch, Android Auto și Apple CarPlay, geamuri electrice, aer condiționat manual și pilot automat.

Clio, în versiunea Evolution, va avea o selecție de 5 motoare din care putem alege. Cel mai slab este SCe 65 CP, urmat de TCe 90 CP. Varianta pe GPL a acestui motor dezvoltă 100 CP, iar doritorii de diesel vor avea o singură opțiune la dispoziție, anume motorul 1,5 DCi de 100 CP. Cea mai puternică varianta este cea full-hybrid, care produce 145 CP, dar este și cea mai scumpă, cu un preț de 20.800 de euro în cazul echipării Evolution.

Dacă facem pasul către versiunea superioară Techno, prețul de bază pornește de la 18.500 de euro pentru motorizarea TCe 90CP. Scaunele, panourile ușilor și tabloul de bord sunt îmbrăcate într-o țesătură provenită în proporție de 60% din surse biologice. Baza grilei frontale este acum prevăzută cu o lamelă aerodinamică de aceeași culoare precum restul caroseriei, iar bara de protecție spate este de culoarea negru lucios. Această versiune de echipare vine cu jante de 16 inch din aliaj.

Vârful de gamă este versiunea Esprit Alpine

Renault Sport a dispărut, iar Alpine se ocupă acum de motorsport și mașinile sportive din grupul francez. Versiunea de top Esprit Alpine, echipată cu motorul TCe 90 CP, pornește de la 20.400 de euro. Pentru cei ce vor mai multă putere, dar și un pachet eficient, mai ales în oraș, există versiunea full-hybrid cu 145 CP. Aceasta pornește de la 24.700 de euro.

Versiunea Esprit Alpine are câteva trăsături specifice de design, cum ar fi lamela aerodinamică și baza barei de protecție spate sunt în culoarea Matte Shale Grey. Scaunele tapițeriei Esprit Alpine sunt, de asemenea, realizate cu materiale durabile: 72% PET reciclat pe șezut și spătar, și un material textil acoperit cu granulație reciclată în proporție de 13% pe părțile laterale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide