Noul Renault Grand Scenic impresionează încă de la dotările standard | GALERIE FOTO – VIDEO

Autor: ProMotor 25 mai 2016 Știri auto

 


Renault a publicat de curând primele imagini şi informaţii oficiale cu monovolumul cu şapte locuri Grand Scenic.

Este mai lung şi mai lat faţă de modelul precedent, caracteristici care îl fac mult mai spaţios la interior. Noua versiune este cu 23 de centimetri mai lung decât omologul său cu 5 locuri, iar în portbagaj vine cu un extra-spatiu de 63 de litri.

Noul Grand Scenic are o consolă spate mai scurtă decât înainte, luminile din spate sunt în formă de L, iar în faţă putem remarca un uşurinţă logo-ul supradimensionat. Pe lângă acestea Grand Scenic mai vine cu un acoperiş panoramic din sticlă şi bare de plafon. 

Din punct de vedere al motorizărilor, noul Grand Scenic va fi disponibil cu cinci variante de propulsoare. Cele diesel vor fi dCi de 110, 130 sau 160 cai putere, plus două motoare turbo pe benzină de 115 şi 130 de CP. La toate acestea se adaugă o cutie de viteze manuală cu 6 trepte în echiparea standard, dar este disponibilă şi o cutie automată EDC cu dublu ambreiaj. 

Grand Scenic va fi oferit alături de o suită de sisteme de asistenţă pentru şofer, precum frânare de urgenţă cu sistem de detectare a pietonilor, sistem care va fi oferit standard. Totodată, monovolumul Renault va primit opţiuni din segmentul superior, precum MULTI-SENSE, sistemul Infotainment R-LINK 2 cu ecran touchscreen color de 8,7 inci şi head-up display color. Mai găsim sistem de detectare a părăsirii benzii de rulare care corectează volanul la nevoie şi multe sisteme de siguranţă oferite de Renault pe Megane sau Talisman.

O caracteristică unică a noului Scenic este faptul că toate modelele vin cu roţi pe 20 de ţoli, de dimensiunea 195/55 R20. Potrivit Renault, anvelopele au fost special dezvoltate să asigure un consum mai redus de combustibil, dar şi o eficienţă aerodinamică mai mare.

Noul Scenic şi Grand Scenic vor fi disponibile pentru clienţi înainte de finalul anului.

GALERIE FOTO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide