Noul Rolls-Royce Cullinan a debutat oficial în România – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 13 nov. 2018 Știri auto

La doar câteva luni de la premiera mondială, noul model a fost prezentat pentru prima dată în mod public, la Clubul Diplomatic din Bucureşti.

Denumit după cel mai mare diamant descoperit vreodată, primul automobil Rolls-Royce all-terrain, cu caroseria înălţată, este un inegalabil off-roader.

Zeci de teste realizate pe întreaga planetă au arătat faptul că maşina este capabilă să abordeze cu încredere şi agilitate orice tip de teren accidentat. În acest sens, sofisticata suspensie pneumatică reglabilă a lui Cullinan asigură faimoasa senzaţie de ‘Magic Carpet Ride’ a Rolls-Royce pe orice tip de suprafaţă de rulare, off sau on-road. În acelaşi timp, aceasta este cu adevarat primul automobil “three-box” în segmentul SUV. Peretele său de compartimentare creează un mediu distinct pentru pasageri, separaţi de compartimentul pentru bagaje.

Michael Schmidt, Preşedintele Schmidt Premium Cars şi al Rolls-Royce Motor Cars Service Bucureşti, a evidenţiat: “Cele mai importante figuri din societatea românească şi din capitală vor descoperi Cullinan pe parcursul unui eveniment exclusivist, în următoarele zile. Prezenţa noastră în Bucureşti, dezvelirea în premieră a noului Phantom la Salonul Auto Internaţional Bucureşti, la începutul acestui an şi prezentarea acestui nou model subliniază importanţa României pentru Rolls-Royce.”

Noul motor Rolls-Royce V12 de 6.75 de litri produce 563 de cai putere şi un cuplu motor de 850 Nm, distribuit către noul sistem de tracţiune integrală şi sistemul cu patru roţi directoare.

Fiind un Rolls-Royce, Cullinan oferă întreaga suită de elemente Bespoke dezvoltate special pentru diferitele moduri de viaţă ale proprietarilor săi. Una dintre opţiunile cele mai proeminente o reprezintă Modulul de Recreere (Recreation Module) – un sertar acţionat electric în care clienţii vor putea depozita accesoriile şi bunurile personale. Acesta este situat în compartimentul din spate al maşinii şi poate fi deschis la atingerea unui buton.

“Rolls-Royce Cullinan oferă lux din abundenţă şi o sezaţie de rafinament pe şosea, specifică Rolls-Royce, într-un concept extrem de versatil, adaptat experienţelor de condus zilnice. Noul automobil înglobează conceptul “Fără efort, Pretutindeni”, oferind lux fără efort oriunde proprietarul său alege să se aventureze,” a declarat Frank Tiemann, Director Corporate Communications Central and Eastern Europe, Rolls-Royce Motor Cars.

Una dintre opţiunile oferite de Recreation Module este Rolls-Royce Cullinan Viewing Suite – cu o singură apăsare de buton, două scaune din piele de cea mai bună calitate, orientate spre exterior şi o masă de cocktailuri apar din cadrul modulului.

Prezent la evenimentul dedicat presei, Excelenţa Sa Domnul Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii în România, a declarat: “Industria de lux a Regatului Unit menţine un nivel ridicat de investiţii care ajută la crearea de locuri de muncă atât în Marea Britanie cât şi în întreaga lume. Emblematicul “Spirit of Ecstasy” reprezintă mai bine ca orice alt simbol “the Best of British” şi suntem încântaţi să vedem primul automobil Rolls-Royce 4×4, aici, în Bucureşti.”

Rolls-Royce Cullinan este răspunsul la solicitările clienţilor de a-şi îndelpini visul de a călători pe trasee mai puţin explorate în condiţii cu adevărat de lux. Cullinan este al doilea Rolls-Royce construit pe noua platformă ‘Architecture of Luxury’, realizată integral din aluminiu.

Primii clienţi vor primi Cullinan în trimestrul întâi al anului 2019.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide