Noul SUV XC40 redefineşte experienţa la volan – VIDEO

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto

 

Prin lansarea pe piaţă a noului SUV mic, de oraş XC40, Volvo Cars defineşte noi soluţii inovatoare pentru una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă zilnic conducătorii auto de pretutindeni: lipsa spaţiilor de depozitare adecvate şi funcţionale în interiorul maşinii.

Cu această nouă abordare prezentată prin noul XC40, Volvo Cars se poziţionează ca lider pe segmentul SUV-urilor mici premium din punctul de vedere al spaţiului, al zonelor de depozitare şi funcţionalităţii lor.

Mult-aşteptatul XC40 de la Volvo Cars va completa, astfel, gama de SUV-uri ale companiei, alături de modelul de top XC90 sau modelul premium de categorie compactă-medie XC60.

Ca parte a procesului de dezvoltare pentru noul XC40, echipa Customer Research de la Volvo Cars a investit considerabil timp pentru a înţelege modul în care locuitorii oraşelor din întreaga lume aleg să folosească maşina zilnic – şi, mai important, cum îşi depozitează obiectele în vehiculele lor. Simultan cu aceste cercetări, clienţii Volvo au fost întrebaţi, la rândul lor, ce îmbunătăţiri şi-ar dori pentru interiorul maşinilor pe care le conduc.

S-a dovedit că cercetările realizate în diferite regiuni şi oraşe ale lumii au generat concluzii surprinzător de asemănătoare, designerii Volvo având, astfel, acces la indicii importante în baza cărora au proiectat interiorul noului model XC40.

„Pe măsură ce am discutat cu oamenii despre cum şi unde îşi depozitează zilnic lucrurile pe care le iau cu ei în maşină, ne-a fost destul de clar că majoritatea modelelor existente pe piaţă prezintă un mare dezavantaj pe această zonă.

Telefoanele alunecă de pe consola de bord, bagajele şi cumpărăturile riscă în mod constant să se răstoarne peste pasageri, în timp ce şoferii încearcă cu dificultate să scoată cardurile din portofele. Ne-am propus să rezolvăm punctual aceste situaţii dar şi multe alte probleme pe care le-am remarcat.”, spune Louiza Atcheba, Model Brand Manager pentru seria 40 de la Volvo Cars.

De exemplu, pentru a oferi un spaţiu de depozitare optimizat la uşile noului XC40, designerii Volvo au ales o abordare cu totul nouă. Prin repoziţionarea difuzoarelor de la uşă şi plasarea unui subwoofer sub bordul de ventilaţie, Volvo a creat suficient spaţiu de stocare astfel încât, în acest compartiment, să poată încăpea un laptop şi o tabletă sau câteva sticle de apă.

„Când am proiectat aceste optimizări, nu ne-am concentrat doar pe crearea unui design atrăgător, ci ne-am asigurat că suporturile pentru pahare pot fi folosite ca atare şi că includem spaţii pentru monede, carduri sau cabluri de alimentare. Un alt punct de interes a fost integrarea unui spaţiu funcţional pentru telefon care să ofere atât acces la încărcare wireless, cât şi la porturi USB.”, a declarat Conny Ewe Blommé, Design Senior Manager la Volvo Cars.

În torpedou a fost adăugat un cârlig retractabil care permite depozitarea în siguranţă a unor pungi de cumpărături de dimensiuni mici sau a celor cu mâncare. Ambele locuri din faţă oferă un spaţiu de depozitare sub scaun, suficient de mare pentru o mini-tabletă sau alte obiecte de dimensiuni reduse.

De asemenea, noul XC40 dispune de sloturi pentru cardurile de credit şi service care pot fi inserate cu uşurinţă în consola de bord, făcându-le disponibile imediat atunci când ai nevoie de ele. Consola de sub cotieră oferă un spaţiu generos de depozitare, prevăzut cu o cutie pentru serveţele. Un coş special, detaşabil, vă permite să scăpaţi simplu şi rapid de deşeuri.

„În portbagaj am proiectat un sistem inteligent de pardoseală care se pliază şi separă bagajele, astfel încât să vă permită să utilizaţi spaţiul complet, fără a mai fi necesară îndepărtarea ei. Mecanismul de pliere electronică a scaunului din spate vă oferă rapid transformarea lui într-o suprafaţă plană prin simpla atingere a unui buton.”, spune Conny Ewe Blommé.

Modelul XC40 include o consolă rabatabilă prevăzută cu două sisteme de prindere care asigură depozitarea stabilă a cumpărăturilor sau a altor bagaje, alături de 4 cârlige retractabile, menite să simplifice semnificativ această sarcină. În plus, vei avea acces la un compartiment de depozitare privat care a fost adăugat sub pardoseala portbagajului.

„Cele mai multe dintre lucrurile pe care le-am integrat în design-ul noului XC40 pornesc de la aşteptările declarate ale clienţilor. Cu XC40 definim, practic, sfârşitul problemelor legate de depozitarea ineficientă a obiectelor în maşină, asigurându-ne că totul este la îndemână şi la vedere. Vorbim, deci, de eliminarea aglomerării care lasă loc unei experienţe plăcute la volan.”, concluzionează Louiza Atcheba.Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide