Noul Volkswagen Golf Mk8 a picat testul elanului

Autor: David Andrei 22 iul. 2020 Știri auto

Noul Volkswagen Golf Mk8 a picat testul elanului. Mașina a fost verificată pe circuitul improvizat de jurnaliștii spanioli de la km77.

GALERIE FOTO

Unul dintre cele mai așteptate modele ale anului trecut, Volkswagen Golf a avut un comportament deficitar în cadrul manevrelor de evitare.

Prima dată, mașina a parcurs circuitul improvizat la viteza de 77 km/h. Golf-ul a subvirat la ieșirea din primul viraj și a pus la pământ mai multe jaloane.

Cea mai mare viteză la care cea de-a opta generație a compactei germane a parcurs traseul fără probleme a fost de 69 km/h, înregistrând astfel, conform celor care au testat mașina, un rezultat extrem de slab. Aceștia dau vina și pe anvelopele cu care a fost echipat modelul de test, pentru că nu au asigurat aderența necesară. Aceștia amintesc că un model premium, Mercedes-Benz CLA, purtând aceleași anvelope, a reușit să parcurgă circuitul la doar 66 km/h.

Și bile albe pentru noul Volkswagen Golf Mk8

Spaniolii de la Km77 susțin că, în ciuda comportamentului subvirator demonstrat de noul Golf, acesta are o suspensie foarte bună care reduce ruliul.

Mașina testată a fost Golf în versiune 1.5 eTSI cu 150 de ca putere și transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Golf-ul a fost echipat cu sistemul care permite reglarea fermității suspensiei într-unul dintre modurile Comfort și Sport.

La proba slalomului, compacta germană a dat o senzație de siguranță, reușind să contracareze subvirarea. ESC-ul a intervenit pentru a frâna în momentul în care a detectat o viteză prea mare pentru manevrele executate, fiind însă, uneori, un pic intruziv.

VIDEO:

Și Volkswagen Passat GTE a picat testul elanului

În urmă cu aproape două luni, nici Volkswagen Passat GTE nu s-a descurcat mai bine la testul elanului. Specialiștii au dat atunci vina pe masa mare a modelului, care și-a pus amprenta pe manevrabilitate.

Passat GTE a parcurs atunci ruta tipică testului elanului, fără a dărâma jaloane, la o viteză de 68 km/h. Dar viteza minimă acceptată pentru a trece un astfel de test este de 72 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide