Noul Volkswagen Polo GTI are peste 200 de cai putere

Autor: Elena Luchian 30 iun. 2021 Știri auto

Volkswagen prezintă noul său Polo GTI, vârf de gamă și unul dintre cele mai puternice modele din segment. Polo a primit o versiune GTI încă din 1998, odată cu venirea pe lume a celei de-a tria generații.

GALERIE FOTO

Noul Volkswagen Polo GTI este cea mai puternică versiune a celei de-a șasea generații a modelului. Nemții au configurat șasiul și motorul special pentru această versiune, pentru a trimite pe șosele una dintre cele mai dinamice mașini din segment. Astfel, GTI-ul stă cu 15 milimetri mai aproape de sol față de versiunea standard.

Polo GTI este construit pe platforma MQB A0. Acesta este echipat în premieră cu IQ. DRIVE Travel Assist, care permite rularea semi-autonomă. Funcția poate acționa asupra direcției, frânei și accelerației până la viteze de 210 km/h.

Noul sistem multimedia, bazat pe cea mai nouă generație MIB3.1, cu eSIM integrat, asigură diverse servicii online și conectivitate de top. Mai multe funcții ale mașinii pot fi comandate vocal. Informațiile relevante sunt redate de sistemul Digital Cockpit Pro cu ecran de 10,25 inci.

Noul Volkswagen Polo GTI accelerează de la 0 la 100 km/h in 6,5 secunde

Noul Volkswagen Polo GTI are motor turbo de 2.0 litri pe benzină, care dezvoltă 207 cai putere și 320 Nm. Unitatea expediază resursele către puntea față prin intermediul unei transmisii automate DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Echipat standard cu suspensie sport și diferențial controlat electronic, Polo GTI accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde și atinge o viteză maximă de 240 km/h.

Noua generație vine cu farurile IQ.Light LED matrix și o bară iluminată care străbate grila radiatorului, un element preluat de la gama de modele electrice ID. Apar în spate stopuri LED redesenate cu lumini animate care anunță că șoferul a apăsat pedala de frână, și cu semnalizatoare dinamice integrate.

GTI are o bară mai agresivă. În partea frontală apare și logo-ul GTI.

Mașina poate fi comandata cu una dintre cele cinci culori exterioare disponibile. Este vorba despre Deep Black Pearl Effect, Smoke Grey Metallic, Kings Red Metallic, Pure White Uni și Reef Blue Metallic. Ultimele trei pot să apară în combinație cu un acoperiș negru. Modelul este echipat standard cu jante din aliaj de 17 inci și poate fi comandat opțional cu jante mai mari, de 18 inci.

La bord cusăturile roșii contrastează cu nuanțele de negru și gri. Viitorul posesor de Polo GTI va primi un volan multifuncțional îmbrăcat în piele. Acesta poate bifa, contra cost, sistemul audio Beats cu șase incinte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide