Noul Volkswagen Touareg se parchează cu ajutorul smartphone-ului. Manevre în spații restrânse, fără stres

Autor: Marius Vișan 12 nov. 2020 Știri auto

Acum, Volkswagen Touareg intră și iese din locurile de parcare complet automat. Practic prin telecomandă – din exteriorul vehiculului folosind un smartphone. Cu noul sistem de asistență la parcare manevrarea mașinii în spațiul restrâns se poate face fără stres, de la distanță.

Park Assist este un sistem pe care Volkswagen îl oferă în continuare și pentru modelul Touareg. Park Assist permite parcarea semi-automată; de asemenea, mașina poate parca pe locurile paralele (spații paralele cu șoseaua). SUV-ul preia direcția, în timp ce șoferul apasă pedala de accelerație și de frână.

Acum, Volkswagen duce la un alt nivel această experiență, deoarece noul Park Assist funcționează acum complet automat pentru prima dată – cu alte cuvinte, controlează și motorul și frâna. Noul sistem oferă două moduri de funcționare: în primul mod, șoferul rămâne așezat în vehicul și operează sistemul de acolo; în al doilea mod, șoferul iese din mașină și controlează manevrele de parcare folosind smartphone-ul. În ambele cazuri, SUV-ul conduce în mod independent în toate tipurile de locuri de parcare.

Volkswagen se parchează fără stres, de la distanță

În primul mod – fără telecomandă activată – șoferul rămâne așezat în Touareg. El activează căutarea unui loc de parcare atingând câmpul „P” de pe ecranul sistemului de infotainment. De îndată ce Touareg detectează unul sau mai multe locuri de parcare adecvate, le afișează pe ecran. Șoferul selectează unul dintre locurile de parcare oferite. Șoferul alege opțiunea dorită și apasă continuu butonul „Drive” (P AUTO) de pe consola centrală – apoi începe parcarea. Mașina se oprește instantaneu dacă butonul „Drive” este eliberat.

Tehnologia cuprinde doisprezece senzori cu ultrasunete și cele patru camere ale sistemului View View 360 de grade. Camerele sunt amplasate în parbriz, în oglinzile exterioare și în capacul portbagajului.

Galerie foto

Sistemul folosește 12 senzori cu ultrasunete și patru camere video

În cel de-al doilea mod, șoferul iese din vehicul înainte de manevra efectivă de parcare. El folosește smartphone-ul și aplicația VW Remote Park Assist Plus ca telecomandă. Și în cazul acesta șoferul activează căutarea unui loc de parcare atingând câmpul „P” de pe ecranul sistemului de infotainment. Șoferul selectează a doua opțiune: Park Assist cu telecomandă.

Șoferul selectează opțiunea, ia cheia vehiculului, iese și apoi activează manevra de parcare prin intermediul aplicației. Pentru a face acest lucru, șoferul apasă butonul „Drive” de pe smartphone – acest buton este practic transferat de la mașină la aplicație – iar parcarea începe. Și în acest caz, butonul „Drive” trebuie apăsat continuu din motive de siguranță. SUV-ul efectuează acum procesul de conducere într-un loc de parcare, complet automat.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide