Novitec Rosso Ferrari 599 GTB

Autor: Andrei Nan acum 15 ani Știri auto

Novitec a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt varinata tunată a puternicului Ferrari 599 GTB. Un prim pas pe care l-au făcut a fost îmbunătăţirea coeficientului aerodimanic, mai precis forţa de apăsare a maşinii pe şosea, fiind impetuos necesar datorită "ridicării" performanţelor generate de propulsor. Aşadar, body kitul Novitec pentru Ferrari 599 GTB este compus din spoiler faţă mărit, pragurile sport şi prizele de aer de pe lateral redimensionate, eleron, dar şi un difuzor aerodinamic în spatele maşinii.

Pe lângă aspectul funcţional al body kit-ului, acesta aduce un plus şi în designul maşinii, prin crearea unui aer şi mai agresiv. De mare efect sunt stopurile spate negre, care beneficiază de tehnologia LED, făcând notă discordantă de culoarea caroseriei, care este, evident, roşie.

Din punct de vedere tehnic, cei de la Novitec au mărit puterea propulsorului V12 cu 12 CP, totalizând 645 CP, urmând ca anul viitor să fie lansată o nouă variantă cu o putere net superioară.

Pentru a ţine în frâu "hergelia" de cai putere, Novitec a colaborat cu Brembo pentru a dezvolta un sistem de frânare capabil să oprească maşina, iar pentru performanţele dinamice au utilizat suspesii făcute de KW Automotive.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide