Nu spuneţi că aţi văzut sau că aţi auzit asta de la noi

Autor: Alexandru Banu 09 feb. 2018 Știri auto
Nu spuneţi că aţi văzut sau că aţi auzit asta de la noi

Cam care ar fi probabilitatea să ajungi cu faţa la câţiva centimetri de un motor cu reacţie? Să fii asasinat brutal sau să fii Johnny Knoxville din Jackass. Ar mai fi una dar nu vrem s-o debităm.

În America se fac filme şi în filme vedem aşa ceva. Sunt echipe speciale de efecte la fel de speciale, care fac mereu experimente ca să ajungă la rezolvarea perfectă într-o scenă. Trebuie să fie totul real, să pară că se întâmplă lângă tine. Pentru asta s-au inventat “chinezii” care lucrează luni la un frame 3D în programe. Pentru asta există însă varianta plăcută de a experimenta chiar la tine-n curte posibilitatea unui efect special.

O mare minciună de ascunde în odiseea spaţială Tesla pe Marte. Am halit din nou o gogoaşă

Băieţii de la the Hacksmith, care au canal pe Youtube (2,25 mil. subscriberi, WOW!), sunt experţi în lucruri mecanice şi în modul lor de operare. Aşa că şi-au comandat un motoraş de avion ca să zboare cu el ataşat direct de corp. Asta e partea a doua a poveştii. Ca să testeze cum merge, a trebuit să-l asambleze şi să-l pună în mişcare. Pânâ aici, cel mai spectaculos lucru ni s-a părut nu testul, ci că poţi să primeşti un motor de avion prin curier.

După ce i-au văzut curba de cuplu care s-a oprit la 320 Nm, au zis să facă un expriment ca să ne arate şi cât de puternic este, de fapt. Dacă 320 Nm nu ni se pare o forţă suficientă. Focul pe care îl scoate motoraşul este foarte dăunător unui chip de om. Instrucţiunile spun să stai la cel puţin 5 metri în spatele motorului. Ei au construit un craniu din materiale dure similare cutiei craniene şi l-au învelit cu latex într-o densitate suficientă cât să se comporte la căldură ca faţa noastră.

“Faţa omului” nu a rezistat nici măcar o secundă. În câteva fracţiuni a mai rămas numai craniul care ca început să se dezintegreze şi el imediat din cauza căldurii şi a forţei cu care sunt evacuate gazele de eşapament.

Vă implorăm enorm şi din tot sufletul să nu încercaţi asta cu asbolut nimic asemănător. E destul că fac alţii experimentele astea pe pielea lor, într-un mediu controlat (sperăm).

Autor Alexandru Banu

VIDEO AICI (la min 9:50 vedeţi experimentul)

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide