Număr incredibil de rezervări primite de Tesla pentru Cybertruck

Autor: Cristian Agatie 09 iun. 2021 Știri auto

În jur de 250.000 de americani au rezervat Tesla Cybertruck în primele 48 de ore de la deschiderea sesiunii de precomenzi. Între timp, s-a acumulat un număr incredibil de rezervări primite de Tesla pentru Cybertruck, ceea ce ar trebui să-i țină ocupați pe americani în următorii doi-trei ani.

Intră în Galeria FOTO

Tesla Cybertruck rămâne unul dintre cele mai controversate modele de serie, în special din cauza aspectului său neconvențional. Mulți s-au întrebat dacă designul bizar nu îi va îndepărta pe clienți, dar toate informațiile conduc spre concluzia că Cybertruck a atras clienți tocmai datorită formei sale neobișnuite.

Potrivit unor informații recente, se estimează că sunt în acest moment peste un milion de rezervări pentru pick-up-ul Tesla. Chiar dacă nu toate aceste rezervări vor fi convertite în mașini vândute, numărul imens ne face încrezători că vor fi suficienți cumpărători ai Tesla Cybertruck pentru ca fabrica Tesla din Texas să lucreze la foc continuu mulți ani de acum înainte.

De departe, cea mai puțin populară versiune a lui Cybertruck este cea cu un singur motor, cu numai 7,5% din rezervări. Unul dintre motive ar putea fi și faptul că aceasta va sosi mai târziu pe piață. 48% dintre rezervări sunt pentru versiunea Dual-motor, în timp ce un număr aproape egal (44,5%) este pentru versiunea Tri-motor. Majoritatea celor care au rezervat Tesla Cybertruck (74,4%) au configurat pachetul Full Self Driving (FSD).

Număr incredibil de rezervări pentru Tesla Cybertruck: Când își vor primi clienții mașinile

În mod surprinzător, numai 27% dintre cei care au rezervat o Tesla Cybertruck sunt deținători de mașini Tesla, ceea ce înseamnă că Cybertruck a reușit să atragă clienți din afara bulei fanilor Tesla. Este încă o confirmare că designul „extraterestru” al lui Cybertruck nu i-a speriat pe potențialii clienți, ba dimpotrivă.

Tesla a anunțat că va da startul producției lui Cybertruck la fabrica din Austin, Texas (SUA) înainte de sfârșitul acestui an. Gigafactory Texas se află încă în construcție, iar sectorul care va produce Model Y va fi finalizat înaintea celui în care se fabrică Cybertruck. În acest moment, forma finală a lui Cybetruck nu a fost încă prezentată. Elon Musk anunțase anterior că au fost operate mai multe modificări față de ceea ce am văzut la lansarea oficială a modelului.

Chiar dacă Tesla va reuși să producă anul acesta Cybetruck, nivelul producției va fi cu siguranță nesemnificativ în raport cu cererea imensă. Abia de anul viitor se va putea vorbi de scalarea producției la un nivel de masă. Oricum ar fi, clienții vor avea de așteptat perioade lungi pentru livrare.

sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide