Septembrie 2022. Numărul de înmatriculări a crescut semnificativ pe piața europeană

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

Luna septembrie a adus cu sine o creștere a numărului de înmatriculări de autoturisme noi la nivelul Uniunii Europene, însă situația generală după primele nouă luni ale anului continuă să fie mai slabă în raport cu perioada similară a anului precedent.

Potrivit datelor raportate de ACAROM, în luna septembrie a acestui an, înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au ajuns până la un nivel de 787.870 de unități, în creștere cu 9.6 procente în comparație cu aceeași lună septembrie a anului 2021. După primele nouă luni ale anului, la nivelul întregului bloc comunitar european au fost înmatriculate un număr de 6.784.318, în scădere cu 9.9% în raport cu perioada similară a anului anterior.

Scăderi la acest capitol au fost înregistrate în aceste prime nouă luni ale anului pe câteva dintre cele mai importante piețe auto de pe Bătrânul Continent. Spre exemplu, numărul înmatriculărilor de autoturisme noi a scăzut cu 16.3% în Italia, cu 11.8% în Franța, respectiv cu 7.4% în Germania și Spania.

Lucrurile au stat însă mult mai bine pe piața auto din România, în țara noastră fiind înmatriculate în primele nouă luni ale anului un număr de 95.276 de autoturisme noi. Astfel, vorbim despre o creștere cu 7.9% în raport cu aceeași perioadă ianuarie – septembrie a anului trecut.

Volkswagen rămâne cel mai puternic constructor european

Dacă vorbim despre înmatriculările în funcție de constructori, Volkswagen rămâne în topul preferințelor șoferilor europeni, un număr de 2.030.321 de autoturisme VW fiind înmatriculate în primele nouă luni ale anului. Totuși, remarcăm o scădere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, declinul fiind de 14.7%. Podiumul este completat de grupul Stelantis cu 1.559.467 de unități noi înmatriculate, în scădere cu 16.3% față de 2021, urmat de Hyundai cu 821.531 de autoturisme înmatriculate, în creștere cu 6.6 procente.

Dacia s-a descurcat foarte bine în această perioadă, asigurând aproape jumătate din totalul înmatriculărilor Grupului Renault. Mai exact, vorbim despre 348.820 de unități noi înmatriculate în UE, în creștere cu 16.7% față de primele nouă luni ale anlui 2021.

Sursa: ACAROM

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide