Numărul enorm de maşini care s-au înmatriculat în prima zi de la eliminarea tim­bru­lui de mediu

Autor: Visan Marian 07 feb. 2017 Știri auto
Numărul enorm de maşini care s-au înmatriculat în prima zi de la eliminarea tim­bru­lui de mediu

Primele date ale Poliţiei indică peste 5.500 de maşini înmatriculate în prima zi a lunii februarie, şi peste 10.000 de cereri depuse, avalanşa fiind determinată de eliminarea tim­bru­lui de mediu, ultima taxă care ţinea în frâu importurile de maşini vechi.

„În data de 1 februarie, la nivel naţional, s-au înregistrat 10.000 de cereri pentru înmatricularea vehiculelor faţă de 2.500 în data de 31 ianuarie. De asemenea, în Bucureşti, ieri (1 feb. – n.red.) s-au înregistrat 900, faţă de 300-400 într-o zi normală“, a declarat Mihail Enache, comisar-şef al Direcţiei Regim Permise de Condu­ce­re şi Înmatriculare a Vehi­culelor (DRPCIV).

Potrivit statisticilor pre­li­mi­nare ale DRPCIV, joi au fost înmatriculate 523 de auto­­turisme noi şi aproape 5.500 vechi, aceste cifre fi­ind pri­me­le date care reflec­tă „avalan­şa“ înmatricu­lă­rilor de maşini se­­cond-hand im­por­tate. Spre com­­­para­ţie, în de­cembrie s-au în­­ma­triculat circa 20.000 de m­a­­şini la mâna a doua. Vârsta medie a maşi­ni­lor vechi înre­gistrate în prima zi din februarie a fost de 12,4 ani, potrivit cal­culelor ZF pe ba­za datelor DRPCIV, în timp ce, spre comparaţie, în ziua de 1 noiembrie 2016, cea mai veche statistică a direcţiei pentru o zi, vârsta medie era de 10,4 ani.

Ernest Popovici, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) declara că eli­mina­rea timbrului de mediu va duce „paritatea“ dintre ma­şi­nile noi şi cele vechi de la una nouă la trei vechi, la una nouă la cinci vechi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide