Numărul enorm de maşini care s-au înmatriculat în prima zi de la eliminarea tim­bru­lui de mediu

Autor: Visan Marian acum 5 ani Știri auto
Numărul enorm de maşini care s-au înmatriculat în prima zi de la eliminarea tim­bru­lui de mediu

Primele date ale Poliţiei indică peste 5.500 de maşini înmatriculate în prima zi a lunii februarie, şi peste 10.000 de cereri depuse, avalanşa fiind determinată de eliminarea tim­bru­lui de mediu, ultima taxă care ţinea în frâu importurile de maşini vechi.

„În data de 1 februarie, la nivel naţional, s-au înregistrat 10.000 de cereri pentru înmatricularea vehiculelor faţă de 2.500 în data de 31 ianuarie. De asemenea, în Bucureşti, ieri (1 feb. – n.red.) s-au înregistrat 900, faţă de 300-400 într-o zi normală“, a declarat Mihail Enache, comisar-şef al Direcţiei Regim Permise de Condu­ce­re şi Înmatriculare a Vehi­culelor (DRPCIV).

Potrivit statisticilor pre­li­mi­nare ale DRPCIV, joi au fost înmatriculate 523 de auto­­turisme noi şi aproape 5.500 vechi, aceste cifre fi­ind pri­me­le date care reflec­tă „avalan­şa“ înmatricu­lă­rilor de maşini se­­cond-hand im­por­tate. Spre com­­­para­ţie, în de­cembrie s-au în­­ma­triculat circa 20.000 de m­a­­şini la mâna a doua. Vârsta medie a maşi­ni­lor vechi înre­gistrate în prima zi din februarie a fost de 12,4 ani, potrivit cal­culelor ZF pe ba­za datelor DRPCIV, în timp ce, spre comparaţie, în ziua de 1 noiembrie 2016, cea mai veche statistică a direcţiei pentru o zi, vârsta medie era de 10,4 ani.

Ernest Popovici, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) declara că eli­mina­rea timbrului de mediu va duce „paritatea“ dintre ma­şi­nile noi şi cele vechi de la una nouă la trei vechi, la una nouă la cinci vechi.
Comentarii
Inchide