O bancă din România vinde o Tesla second-hand. Cum s-a modificat prețul ei în ultimele 3 luni

Autor: Marius Vișan 19 sept. 2022 Știri auto

La începutul lunii iunie 2022 scriam despre anunțul de vânzare al unui SUV electric Tesla Model X la mâna a doua.

La acea dată mașina avea un preț de 67.540 de EURO (TVA inclus). La câteva luni distanță iată că prețul ei a mai scăzut, acum mașina costă 57,600 EURO (TVA inclus), o reducere de 9,940 EURO.

Intră în GALERIA FOTO

Această Tesla Model X 90D a fost produsă în anul 2017 și are același număr de kilometri ca în luna iunie: 90,055 km. Cele două motoare controlează în mod digital și independent cuplul către roțile din față și spate pentru a oferi un control inegalabil al tracțiunii, sporind în același timp performanța și eficiența.

Tesla Model X vine cu o baterie de 90 kWh care oferă o autonomie de 400 de km cu o singură încărcare. Acest calcul era valabil la momentul când mașina a ieșit pe poarta fabricii, pentru că după cinci ani de folosință este foarte posibil ca autonomia ei să fie mai mică.

Despre SUV-ul electric Tesla Model X

Model X este al doilea model Tesla, după Model S. Din punct de vedere tehnic, se bazează pe Model S, dar este echipat întotdeauna cu două motoare pentru a asigura tracțiunea integrală. Modelul X este cu aproximativ opt procente mai greu decât Model S și împarte aproximativ 30 la sută din piesele sale. Model X este un SUV cu șapte locuri, la cele două rânduri de scaune din spate se ajunge prin ușile distinctive ”falcon doors”, uși cu aripi din două piese care se deschid prin acoperiș.

La fel cu Model S, Tesla Model X are două compartimente pentru bagaje: există un portbagaj normal, dar și un portbagaj sub capota din față, pe care Tesla îl numește ”frunk”; o contracție între ”front” și ”trunk”. Tesla Model X poate tracta o încărcătură de până la 2.250 de kilograme.

Inițial, Tesla Model X a fost vândută sub denumirile 60D, 75D, 90D și 100D, numărul din denumirea tipului reprezentând capacitatea bateriei în kWh, iar ”D” de la „double”, care desemnează cele două motoare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla Model X


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide