O bandă de spărgători auto din orașul Galați i-a terorizat pe locuitori – VIDEO

Autor: Marius Vișan 26 mai 2021 Știri auto
O bandă de spărgători auto din orașul Galați i-a terorizat pe locuitori – VIDEO

Mașinile gălățenilor au fost zilele acestea ținta unei bande de spărgători.

Acești ar fi făcut zeci de furturi în câteva zile realizând un prejudiciu de peste 40.000 de lei. Anchetatorii cred că banda este compusă din trei bărbați.

Potrivit IPJ Galați, polițiștii Biroului Investigații Criminale au identificat trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 40 de ani, bănuiți de săvârșirea mai multor fapte de furt din autoturisme.

Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce, în urma perchezițiilor efectuate la locuințele lor, au fost găsite bunuri provenind din comiterea acestor fapte. 10 percheziții au fost făcute și anchetatorii au aflat că hoții au folosit cardurile victimelor.

De asemenea, anchetatorii au stabilit că bărbații ar fi făcut 24 de furturi în doar trei săptămâni. 14 dintre spargeri ar fi fost realizate într-o singură noapte.

Hoții au creat un prejudiciu de aproximativ 42.500 de lei

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 28.04 / 22.05.2021, folosind ca mod de operare spargerea geamului portierei, aceștia ar fi comis 24 de furturi din autoturisme (14 dintre acestea în noaptea de 21/22 mai), sustrăgând bunurile găsite în interiorul acestora și creând un prejudiciu de aproximativ 42.500 de lei.

Totodată, s-a stabilit că printre bunurile însușite au fost și carduri bancare, de pe care persoanele în cauză ar fi sustras diverse sume de bani, prin folosirea funcției ”contactless”, astfel încât cercetările au fost extinse și cu privire la comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, au anunțat anchetatorii.

Cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar miercuri vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă

Sursă: Mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide