O cisternă plină cu combustibil s-a răsturnat la Vaslui – VIDEO

Autor: Marius Vișan 02 iul. 2020 Știri auto

O cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat, miercuri, în localitatea Valea Grecului, Vaslui. La faţa locului locului au intervenit mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

Începând cu ora 19:00 din data de 01 iulie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit cu șapte autospeciale și o ambulanță tip pentru un accident rutier produs în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni.

28.000 litri motorină s-au vărsat din cisternă

O autocisternă încărcată cu 28.000 litri motorină s-a răsturnat în afara carosabilului. Din autocisternă s-au scurs aproximativ 4.000 litri de combustibil. Din informaţii oferite de oficialii ISU Vaslui, nu au fost înregistrate victime și nici nu a izbucnit un incendiu.

În primele momente ale intervenției, circulația pe DE 581 a fost întreruptă, pentru ca după ora 21:00 aceasta să fie reluată pe un singur sens.

În această dimineață (2 iulie), după ridicarea autocisternei și spălarea carosabilului, circulația a fost reluată pe ambele sensuri. Autoritățile au fost mobilizate, la fața locului au fost aduse mai multe utilaje și au fost ridicate mai multe diguri pentru a opri scurgerea motorinei pe câmp și infiltrarea în pânza freatică.

Motorina din autocisternă a fost transvazată într-o altă autocisternă, în timp ce combustibilul scurs și amestecat cu apă a fost recuperat cu ajutorul motopompelor, pericolul pentru mediu fiind astfel diminuat.

Intră în GALERIA FOTO

„La fața locului s-a deplasat de urgentă pompierii Secției Huși cu cinci autospeciale, echipaje specializate, dar și o ambulanță EPA cu echipaj paramedical. De asemenea, se deplasează și primul adjunct al inspectorului sef, col. Tãtaru Niculae. Intervine și Detasamentul de pompieri Vaslui, cu o autospecială și echipaje specializate”, au anunțat reprezentații ISU Valsui la puțin timp după producerea accidentului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide