O companie chineză se va ocupa de construirea lotului 3 al Autostrăzii de Centură București Nord

Autor: Ionuț Vîlciu 28 nov. 2022 Știri auto

O companie chineză se va ocupa de construirea tronsonului 3 al Autostrăzii București Nord. Lungimea tronsonului va fi de 8,6 kilometri.

O companie chineză, numită China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC), va construi lotul 3 al Autostrăzii de Centură A0 București Nord, relatează Economedia.ro.

Construcția tronsonului cu lungimea de 8,6 de kilometri ar urma să coste aproximativ 400 de milioane de lei. Acesta ar trebui să fie gata în doi ani și jumătate. China Civil Engineering Construction Corporation este a doua companie chineză care se va implica în construirea de drumuri în țara noastră, după Synohidro, care a câștigat contractul pentru Centura Zalău.

„Astăzi, am desemnat și câștigătorul pentru proiectarea și execuția lotului 3 al sectorului Nord din Autostrada de Centură București (A0) în lungime de 8,60 km. Câștigătorul desemnat în urma reevaluării ofertelor, după decizia Curții de apel București, este CHINA CIVIL ENGINEERING CONSTRUCTION CORPORATION (CCECC) cu prețul de 397,99 milioane de lei, fără TVA”, a scris pe Facebook Cristian Pistol, directorul general al Companiei de Drumuri.

Autostrada de Centură București prinde formă

Durata contractului pentru proiectarea și execuția lotului 3 al autostrăzii este de 30 de luni. Dintre acestea, 12 luni sunt destinate perioadei de proiectare și 18 perioadei de execuție a lucrărilor. Pe traseu sunt incluse șapte poduri și pasaje.

Compania de Drumuri a fost nevoită să semneze cu un constructor din China contractul pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Autostrăzii A0 București Nord, a anunțat la începutul lunii, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Licitația pentru cel de-al treilea lot a fost pornită în iunie 2019, a trecut prin numeroase etape de plângeri la CNSC și la Curtea de Apel București, iar ultimul constructor desemnat, Ictas din Turcia, a fost contestat de chinezii de la China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC).

Constructorii chinezi au rămas în această cursă, deoarece Ordonanța de Urgență prin care Guvernul a eliminat posibilitatea participării companiilor din China și Rusia la licitațiile CNAIR a fost emisă în primăvara anului 2021, după depunerea candidaturii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cristian Pistol Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide