O companie din Germania a testat cu succes primul taxi zburător – VIDEO

Autor: ProMotor 16 mai 2019 Știri auto
O companie din Germania a testat cu succes primul taxi zburător – VIDEO

Start-up-ul german Lilium, compania care dezvoltă un serviciu revoluţionar aerian de taximetrie, dezvăluie finalizarea primului zbor al unei aeronave electrice de pasageri care a decolat şi aterizat pe verticală, scrie Bloomberg.

Lilium are în plan să dezvolte o întreagă flotă de „taxiuri zburătoare” cu o capacitate de transport de cinci persoane, care pot fi operate cu sau fără pilot. Serviciul ar urma să fie introdus în oraşele din întreaga lume până în anul 2025, iar plata pentru o asemenea cursă va fi aproape la fel ca în cazul serviciilor clasice de transport.

Spre exemplu, un simplu zbor între aeroportul internaţioal John F. Kennedy şi Manhattan, deci pe o distanţă de 24 de kilometri- îl va costa pe pasager aproximativ 70 de dolari, ceea ce îl face mai ieftin decât un zbor cu elicopterul şi competitiv cu serviciile de top din domeniul limuzinelor, spun reprezentanţii companiei.

Aeronava complet electrică va putea călători de cinci ori mai rapid decât o maşină, atingând o viteză maximă de 300 de kilometri pe oră.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide