O companie mică din Cipru vrea să dea lovitura în segmentul electric: Gunsel B9 oferă 350 de kilometri autonomie și va avea un preț redus

Autor: Bogdan Bârliga 06 mart. 2023 Știri auto

Dacă nu ai auzit până acum de producătorul auto Gunsel nu trebuie să fii surprins: această mică companie din Cipru a apărut recent în peisajul auto și va produce doar autoturisme electrice. Primul model anunțat este Gunsel B9 și datele oficiale indică o autonomie de până la 350 kilometri cu o singură încărcare.

Electrificarea a adus noi oportunități de dezvoltare și marii producători auto încep să fie tot mai mult puși sub presiune de o serie de companii mici specializate doar în producția de vehicule electrice. Lista noilor producători auto crește de la o zi la alta și dacă până acum aflam despre noi companii înființate în China lucrurile sunt pe cale să se schimbe și în Europa.

Gunsel este un proiect demarat într-o zonă problematică din punct de vedere politic: compania are sediul în așa numita Republică Turcă a Ciprului de Nord. Din acest motiv sursele de finanțare vin din Turcia și știm deja că în această țară sunt planuri mari de dezvoltare pe segmentul electric. Chiar și în România fabrica Ford de la Craiova a fost achiziționată de Ford Otosan, iar planurile prevăd și producerea unor modele cu sisteme electrice de propulsie.

Gunsel B9: motor electric de 188 CP

Acest model este dotat cu un sistem electric de propulsie capabil să ofere 188 CP și un cuplu maxim de 300 Nm. Acesta este alimentat de o baterie cu capacitatea de 52,2 kWh și acumulatorul poate fi încărcat inclusiv la stații rapide. Durata de încărcare standard este de șapte ore, iar la o stație de mare putere bateria ajunge de la 0 la 80% în 30 de minute. Cu o greutate de 1.420 kilograme Gunsel B9 poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde și are viteza maximă limitată la 150 km/h.

Compania pregătește și un alt model superior din punct de vedere tehnic: Gunsel J9 va avea un sistem de propulsie format din două motoare electrice cu o putere totală de 375 CP. Acest model cu tracțiune integrală va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în cinci secunde și ar putea rula cu o singură încărcare aproximativ 500 de kilometri.

Deocamdată Gunsel nu a publicat nicio informație legată de preț și țările unde a decis să vândă modelul B9, dar planurile prevăd o producție anuală de 40.000 de unități din anul 2027.

În acest clip video putem să vedem cu arată Gunsel B9 la interior:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Gunsel


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide